Hoppa till huvudinnehåll

Ledarskapsutbildning för cirkelledare inom dans

Publicerad

Söndagen den 20 februari arrangerar ABF en digital ledarskapsutbildning för cirkelledare inom dans från hela landet. Utbildningen är kostnadsfri för godkända cirkelledare och temat är inkluderande pedagogik.

ABF arrangerar en digital ledarskapsutbildning för cirkelledare inom dans från hela landet. 

Syftet med utbildningen är att ge specifika verktyg för dig som är cirkelledare kring hur du kan göra din dansverksamhet mer inkluderande. 

Datum och plats

  • Söndagen den 20 februari klockan 10.00–12.45 
  • Utbildningen sker via Teams och kommer att innehålla två föreläsningspass på temat inkluderande pedagogik samt ett digitalt nätverkstorg för dig som vill möta andra cirkelledare från hela landet.  

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri. 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till godkända cirkelledare inom dans hos ABF.

Anmälan

Program

10.00–10.45 Dans och Kulturell appropriering

Frida Schooner, dansledare ABF Malmö 

De senaste 15 åren har den urbana danskulturen växt enormt i våra dansstudios, framförallt genom genrerna hiphop, dancehall och olika afrostilar. Många ledare är väldigt duktiga när det kommer till att lära ut den tekniska biten av en genre men ibland glöms en viktig bit bort när det kommer till att undervisa dans med rötterna i olika subkulturer. Historien bakom danskulturen och dess pionjärer är också viktiga moment att inkludera i undervisningen för att undvika det som ofta kallas kulturell appropriering. Vad innebär kulturell appropriering i en danskontext och vilket ansvar har jag som cirkelledare att undvika det?

11.00–11.45 Inkluderande pedagogik för barn och unga

Annica Styrke och Karin Wiklund, Johanssons pelargoner och dans 

Annica Styrke och Karin Wiklund, danslärare och koreografer från danskollektivet Johanssons pelargoner och dans delar med sig av sina erfarenheter av att arbeta med dans för barn och unga. Fokus ligger på hur vi kan skapa ett inkluderande rum där prestation kan läggas åt sidan till förmån för lust, lek och kroppsligt utforskande. Workshopen utgår från normkritisk teori och ger praktiska ingångar till hur dessa perspektiv kan bli en del av det pedagogiska hantverket. 

12.00–12.45 Digitalt nätverkstorg

Vi ägnar sista delen av utbildningen till ett digitalt nätverkstorg där du som cirkelledare får möjlighet att prata med andra ledare. Ett bra tillfälle att knyta kontakter, ställa frågor och tipsa andra!