Hoppa till huvudinnehåll

Organisera er hos ABF efter valet

Vi lever i en orolig tid. Pandemi, krig, inflation, klimatkris och polarisering av samhället: mellan kvinnor och män, stad och land, ung och gammal, frisk och sjuk, fattig och rik, monokultur och mångfald. Är det såhär vi ska ha det i Sverige?

Oro kan snabbt förvandlas till rädsla och en känsla av maktlöshet och utsatthet. Det är nu viktigt att komma vidare och organisera och bilda sig – att gå samman för att prata och agera med människor där du bor eller arbetar.

ABF är platsen för hopp och framtidstro. Det är hos oss och i våra medlems- och samarbetsorganisationer som du kan engagera dig i frågor kring antirasism, omställnings- eller jämlikhetsfrågor. Vi bedriver folkbildning 365 dagar om året, i alla Sveriges kommuner. Vi gör det för att vi tror på människovärdet och för att minska kultur- och bildningsklyftor. Tillsammans kämpar vi dagligen för ett mer jämlikt och solidariskt samhälle!

Vad kan du göra hos ABF?

Vi finns för att alla ska kunna skaffa sig de kunskaper och färdigheter som behövs för att bygga framtiden, vare sig man vill sjunga i kör eller bli statsminister. Det finns mycket du kan göra på din ort. Ta kontakt med ditt lokala ABF som kan stötta ditt lokala engagemang med exempelvis lokaler, utrustning, studiematerial och nätverk. Eller ta del av vårt kursutbud på www.abf.se.

Exempel på hur du kan organisera dig hos ABF:

  • Lär dig mer om demokratin – se våra studiematerial
  • Sitt inte ensam – lyssna på en föreläsning
  • Starta en studiecirkel
  • Arrangera en workshop, föreläsning eller utbildning
  • Forma en volontärgrupp
  • Sänd ett livesamtal
  • Och mycket mer.
Det är dags att organisera sig och samarbeta för jämlikhet, inkludering och sammanhållning. Tillsammans är vi starkast. Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!

– Annica Dahl, ABFs förbundssekreterare