Hoppa till huvudinnehåll

Vad är omställningsveckan?

Frågan om klimat, hållbarhet och omställning är en av världens största utmaningar. Omställningsveckan är ett sätt för ABF att ta omställningsarbetet på allvar. Det är också en möjlighet att få igång mer verksamhet på området i hela landet under en vecka i november.

Folkbildning för klimatet

Greta Thunberg pekade ut folkbildningen som en viktig del av lösningen för klimat när hon var chefredaktör på Dagens Nyheter för en dag i december 2020. Därför arrangerar ABF en nationell omställningsvecka i samband med Black Friday i november. Tanken är att ge så många som möjligt möjlighet att prova-på omställningsarbete, bilda sig kring klimatförändringar, påverka politiker och diskutera vad som är möjligt att göra tillsammans lokalt.

Långsiktigt arbete

Omställningsveckan blir en vecka av aktiviteter i hela landet som kan bidra till att uppmärksamma FNs globala mål för 2030. Ambitionen är att följa upp med en omställningsvecka varje år fram till år 2030 för att fortsätta att inspirera och folkbilda tills målen är nådda.

Använd hashtaggen #omställningsveckan för att följa, uppmärksamma och sprida information om omställningsveckan i sociala medier.