Hoppa till huvudinnehåll

Ordet Fritt

Ordet Fritt är ABFs största sammankomst för och med folkbildare. Arrangemanget samlar över tusen deltagare och programmet bjuder på allt ifrån workshops och panelsamtal till utställningar och föreläsningar. 2022 går Ordet Fritt av stapeln i Gävle, den 18-22 maj.

Vart fjärde år samlar ABF folkbildare och föreningsaktiva för att samverka och utbyta erfarenheter. Deltagare kommer från ABF eller någon av våra medlems- eller samarbetsorganisationer.

Ordet Fritt är en del av den långsiktiga satsningen Gör din röst hörd som fokuserar på lokalt mobiliseringsarbete för att stärka människors möjligheter att göra sina röster hörda och ökat valdeltagande.

2022 äger Ordet Fritt rum i Gävle. Arrangemanget kommer att utgå ifrån Länsmuseet Gävleborg, med föreläsningar och workshops mitt bland utställningarna. Även konsten och de historiska utställningarna kommer att användas som en förlängning av programmets innehåll. Museet kommer också stå för en del programpunkter, bland annat kopplat till pedagogik och folkbildning.

Programmet kommer att fyllas av 450 programtimmar med en mångfald av ämnen som exempelvis, pedagogik, kultur, kvalitet, folkrörelse och verksamhetsutveckling. 

Läs mer om Ordet Fritt och anmäl dig