Hoppa till huvudinnehåll

5 studiecirklar du inte får missa i höst

Publicerad

Lär dig fota jämställt, gör dig redo att överleva ett krig eller varför inte skaffa höns? Vi listar fem studiecirklar på ABF som kittlar fantasin. Läs och inspireras – vad vill du lära dig i höst?

Nu är anmälningarna till höstens studiecirklar i full gång. Att lära sig spanska, engelska eller franska är väldigt populärt bland våra cirkeldeltagare. Även ämnen som keramik, dans och akvarellmålning är sådant som många vill lära sig mer om. Men en studiecirkel hos ABF kan handla om nästan vad som helst.

Vi har därför listat fem studiecirklar som kittlar fantasin. Leta rätt på en studiecirkel i ditt närområde eller gå ihop med några vänner och starta en egen studiecirkel!

1. Bildanalys och fotografi ur ett jämställt perspektiv

Gör bildanalyser och praktiska övningar med feminism och jämställdhet som utgångspunkt. Du får med dig verktyg som du kan använda för att bryta och utmana stereotypa bildkonventioner i ditt eget fotograferande.

Plats: ABF Stockholm
Läs mer och anmäl dig här

2. Krisberedskap

Är du redo om krisen kommer? ABF har tillsammans med Civilförsvarsförbundet tagit fram "Boken om hemberedskap", som tipsar om vad man bör ha hemma, i sommarstugan, husvagnen eller på jobbet.

Plats: ABF KC Kungälv
Läs mer och anmäl dig här

3. Skaffa höns – nybörjare

Planerar du att skaffa höns? Hur skall jag göra och vilken sorts hönor ska jag välja? I denna studiecirkel får du svar och vi avslutar med att åka på studiebesök.

Plats: ABF Smedjebacken
Läs mer och anmäl dig här

4. Arabiska – nybörjare

En studiecirkel för dig som vill lära dig att föra en enkel konversation i olika vardagssituationer, men även för dig som bara är nyfiken på det arabiska språket. Du får lära dig modern standardarabiska och fokus ligger på språkets grunder.

Plats: ABF Jönköping
Läs mer och anmäl dig här

5. Plastbanta – vad är det?

Nej, det här är inte ännu en konstig bantningsdiet! Det är ett uttryck för att rensa bort och byta ut plastprodukter och förpackningar som vårt liv svämmar över av. Det här är en studiecirkel där alla hjälps åt att klura ut hur vi ska kunna rensa bort så mycket plast som möjligt.

Plats: ABF Hälsingekusten
Läs mer och anmäl dig här

Bild: ett montage, bilder från flickr.com enligt Creative Commons (”chicken” av normanack, ”tank” av Helen McCarthy och ”photographer” av Elicus)