Hoppa till huvudinnehåll

Hiphopbuss ska få ungdomar att prata politik

Publicerad

Genom hiphopen vill ABF tillsammans med Redline Recordings få ungdomar att diskutera vikten av att göra sin röst hörd. Vi åker ut på en turné för att skapa framtidstro hos unga genom musiken, säger Salla Salazar från Redline Recordings.

– Vi får hela tiden olika förfrågningar. Det finns många ungdomar som vill komma till vår studio och lära sig hur man jobbar med musik. Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda alla att komma hit. Därför åker vi istället ut på turné. Vi hoppas kunna skapa framtidstro hos dessa ungdomar genom musiken, säger Salla Salazar från Redline Recordings.

Salla är en veteran inom svensk hiphop. Han är en av grundarna till den tongivande hiphop-gruppen The Latin Kings och har, genom skivbolaget Redline Recordings, producerat musik för svenska hiphop-stjärnor som Linda Pira, Stor och Labyrint. Enligt Rodrigo Bernal, verksamhetsutvecklare för hiphop på ABF, var det självklart för ABF att samarbeta med Redline Recordings.

– ABF och Redline delar samma värdegrund. Att belysa och motverka klassamhället. Vi gör det som ett studieförbund, Redline gör det genom musiken. Den här turnén handlar om att få unga, som står längst bort från makt och inflytande, att prata politik och om vikten av att göra sin röst hörd. Vilka är då bättre att ha med än Sveriges bästa inom hiphop? säger Rodrigo Bernal.

I bild: Bröderna Salla Salazar (till vänster) och Masse Salazar (till höger) är hjärnorna bakom skivbolaget Redline Recordings.

Turnéplan för hiphopbussen

11 augusti Borås

12 augusti Kristianstad

13 augusti Ljungby

14 augusti Växjö

15 augusti Nyköping

26 augusti Linköping

27 augusti Halmstad

28 augusti Mellerud

29 augusti Kungälv

30 augusti Karlstad