Hoppa till huvudinnehåll

“ABF välkomnar S nya kulturpolitiska program”

Publicerad

ABF har tagit del av Socialdemokraternas (S) nya kulturpolitiska program. Glädjande att S vill öka stödet till folkbildningen och prioritera det generella stödet, skriver ABFs företrädare.

Folkbildning bidrar till att ge människor makt och inflytande och ger fler människor möjlighet att göra sin röst hörd. Därför är vi väldigt glada över det nya kulturpolitiska program som precis antagits av Socialdemokraternas partistyrelse och som ska vägleda partiets arbete såväl nationellt som lokalt.

Programmet sätter upp målet att alla i hela landet ska ha rätt och möjlighet att ta del av och skapa konst och kultur. Det beskriver också kulturens och folkbildningens betydelse för demokratin. Socialdemokraterna vill öka stödet till folkrörelserna och folkbildningen, prioritera långsiktiga och generella stöd och att styrningen ska baseras på mer tillit till professionerna. Man vill satsa mer på läsfrämjande insatser, betonar studieförbundens betydelse som kulturarrangörer och kulturskapare även i arbetarrörelsens egen verksamhet.

Vi hoppas nu att många socialdemokrater runt omkring i landet tar del av programmets innehåll och diskuterar hur det ska genomföras i praktiken. Varför inte i form av en studiecirkel hos ABF?

Helén Pettersson
Förbundsordförande

Monica Widman Lundmark
Förbundssekreterare