Hoppa till huvudinnehåll

”Vi är på plats i Järva året runt”

Publicerad

Nu är Järvaveckan igång och ABF finns självklart på plats. Poängen med veckan är att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Vårt engagemang sträcker sig längre än enbart en vecka, vi är på plats i Järva året runt, säger Katarina Gold, verksamhetschef på ABF Stockholm.

Varför är ABF Stockholm på plats under Järvaveckan?
– ABF Stockholm har en mångårig och långsiktig närvaro i Järva. Vårt engagemang sträcker sig längre än enbart en vecka, vi är på plats i Järva året runt. Järvaveckan är därför en naturlig plats för oss att delta i. Det är hög tid att låta det offentliga samtalet präglas av ett medborgarperspektiv och att minska avståndet mellan politik och människa. Demokratin är vår gemensamma och den behöver försvaras varje dag. Järvaveckan är en av många viktiga plattformar för detta.

Är det något särskilt ni vill diskutera med besökarna på Järvaveckan?
– Framför allt är vi på plats för att visa de verktyg vi alla har rätt till. Det livslånga lärandet och framtidstron tillhör oss alla. Vi kommer vara på plats för att inspirera och skicka kraft och förhoppningsvis locka till deltagande och skapande resten av året. Dessutom kommer det hända massor av roliga aktiviteter, samtal och gästbesök av andra organisationer i vårt tält.

Järvaveckan
Datum: 9 – 17 juni
Plats: Spånga IP
www.jarvaveckan.se

ABFs förbundsexpedition deltar också i flera paneldiskussioner under Järvaveckan. Bland annat kommer förbundssekreterare Monica Widman Lundmark delta i ett samtal om demokratiskt deltagande och studieförbundens roll mot segregation. Verksamhetschef Ewa Lantz pratar om hur falska nyheter och förvridna fakta förgiftar debatten. Under veckan deltar även den nationella samordnaren Zaynab Ouahabi i ett samtal om hur vi räddar demokratin på gräsrotsnivå.