Hoppa till huvudinnehåll

ABF inleder samarbete med Klimatklubben

Publicerad

ABF inleder ett nytt samarbete med det internetbaserade nätverket Klimatklubben. Syftet med nätverket är att lyfta klimatfrågan samt omvandla klimatångest till engagemang.

– Vi tror ABFs storlek kombinerat med Klimatklubbens snabbfotade och peppiga sätt att skapa engagemang är en utmärkt kombination. ABF finns i hela landet och når både brett och djupt. Det känns viktigt. Klimatfrågan är ju något som berör exakt alla oss, säger Johanna Nilsson, initiativtagare till Klimatklubben.
 
Klimatklubben lanserades förra året av tre influencers som har hållbarhet som sin hjärtefråga. Lanseringen skedde i samband med att FN:s klimatpanel släppte sin nya rapport där de varnade för kraftigt ökade klimatförändringar.

Lokala klimatklubbar har startats upp i bland annat Jönköping, Lund, Göteborg och Stockholm, och fler tillkommer hela tiden. Tillsammans med ABF kan Klimatklubben börja arrangera exempelvis studiecirklar, föreläsningsserier och andra aktiviteter.

– En av ABFs viktigaste uppgift är att genom folkbildning mobilisera människors kunskaper, kraft och medskapande för en jämlik och hållbar utveckling. Klimatfrågan är brännande aktuell och för ABF är det självklart att samarbeta med och stötta den här typen av folkrörelser, säger Hanna Kharazmi Holmer, verksamhetschef på ABFs förbundsexpedition.

Läs mer om nätverket på Klimatklubbens hemsida (extern länk).

I bild (från vänster): Maria Soxbo, Emma Sundh, Johanna Nilsson. Fotograf: Emily Dahl.