Hoppa till huvudinnehåll

ABF och Redline startar gratis workshopserie online

Publicerad

ABFs förbundsexpedition, ABF Botkyrka-Salem och Musiksupporten startar digital workshopserie i musikproduktion tillsammans med Redline Recordings. Från Redlines studios ska bröderna Salazar hjälpa hiphopintresserade över hela landet att våga ta första klivet in i musikskapandet.

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta människor att våga producera sitt första beat eller skriva sin första rad, säger Salla Salazar från Redline Recordings.

Bröderna Masse och Salla Salazar är veteraner inom svensk hiphop. Salla är en av grundarna till den tongivande hiphopgruppen The Latin Kings. Tillsammans har bröderna Salazar producerat musik för artister som Stor, Linda Pira och Labyrint.

Workshopserien är ett samarbete mellan ABFs förbundsexpedition, ABF Botkyrka-Salem och Musiksupporten som tillsammans möjliggjort den tio veckor långa workshopserien som produceras av Redline Recordings. Workshoparna är gratis och öppna för alla och kommer att sändas live på Redline Recordings Youtubekanal (extern länk).

– Jag är stolt över att vi på ABF Botkyrka-Salem främjar folkbildningen inom hiphopkulturen och möjliggör nya plattformar för musikintresserade att träffas på, vi ställer inte in utan vi ställer om! säger Mohammed Ryback, verksamhetsutvecklare på ABF Botkyrka-Salem.

Varje workshop kommer gästas av en artist och först på tur blir artisten Linda Pira. Workshopserien kommer att sändas live varje torsdag klockan 18.00-19.30 med start den 16 april, men går också att titta på i efterhand.

I bild: Bröderna Salazar. Fotograf: Camilla Cherry

För mer information:

Rodrigo Bernal
Resursperson hiphop
ABFs förbundsexpedition
Telefon: 073-080 05 35
E-post: rodrigo.bernal@abf.se

Mohammed Ryback
Verksamhetsutvecklare
ABF Botkyrka-Salem
Telefon: 070-680 44 63
E-post: mohammed.ryback@abf.se