Hoppa till huvudinnehåll

ABFs webbplats översatt till 40 olika språk

Publicerad

ABFs webbplats finns nu översatt till 40 olika språk. Dessutom har tjänsten "Talande webb” utvecklats så att besökaren kan välja precis vad på webbsidan som skall läsas upp.

Nu kan besökaren själv välja exakt vad på sidan som skall läsas upp genom att klicka på ”Lyssna” högst upp på sidan. På panelen som dyker upp styrs uppläsningen med hjälp av finger- och ögonikonen. Uppläsningen startas sedan genom att klicka på pilikonen i panelen.

– För oss är det viktigt att så många som möjligt kan ta del av vår information på webben. Det handlar om delaktighet och demokrati, säger Carin Thurfjell, tillgänglighetsansvarig på ABFs förbundsexpedition.

Därtill kan hela abf.se översättas till 40 olika språk och kan även ges med bildstöd. Sidan översätts till önskat språk genom att klicka på ”Lyssna”, därefter på ikonen med en jordglob där önskat språk väljs. Bildstödet nås genom samma panel, men med fotoikonen.

– I coronatider känns det extra viktigt att digital information finns tillgänglig på flera språk, avslutar Carin Thurfjell.