Hoppa till huvudinnehåll

ABF inleder samarbete med Gyncancerförbundet

Publicerad

ABF inleder ett nytt samarbete med Gyncancerförbundet. Föreningen arbetar för en jämlik vård för alla kvinnor som har eller har haft gynekologisk cancer. De erbjuder också stöd till kvinnor och deras närstående.

Synttolkning: En bild på Gyncancerförbundets logotyp som består av ett rosa hjärta som täcker underlivet på en kropp i vitt mot en orange bakgrund och sedan föreningens namn i rosa bredvid. Allt detta mot en tonad bakgrund som går från orange till rosa.

– ABF och Gyncancerförbundet förenas i vår kamp för ett mer jämlikt samhälle. ABF finns i alla Sveriges 290 kommuner och vi hoppas att vi kan fungera som ett stöd kring utbildning och organisering både lokalt och nationellt, säger Carin Thurfjell, nationell samordnare på ABFs förbundsexpedition.

Gyncancerförbundet har idag cirka 400 medlemmar och är en ideell patientorganisation för gyncancerdrabbade kvinnor, närstående och andra intressenter. Som medlem har man bland annat möjlighet att prata med en utbildad stödperson som själv har haft gynekologisk cancer.