Hoppa till huvudinnehåll

Få chans att lära dig processleda i idéburen verksamhet

Publicerad

Vill du bli processledare inom värdegrundsarbete? Den 30-31 mars genomför ABF en utbildning i Stockholm med fokus på processer i idéburna organisationer.

Är du verksam i en förening och vill du lära dig processer för förändring. Nu öppnar ABF upp denna utbildning även för dig som är verksam i en av ABFs medlems- och samarbetsorganisationer. Vi söker dig som har erfarenhet av folkrörelsearbete och vana av att arbeta med och leda grupper.

Vad gör en processledare?

En processledare leder en grupp på ett strukturerat och processinriktat sätt. Under ledning av processledaren kan gruppen enklare skapa de strukturer och processer som behövs för att nå det uppsatta målet.

Processledarens jobb är inte att vara expert inom ett specifikt ämne utan att skapa de rätta förutsättningarna inom gruppen. Den ser till att alla medlemmar får bidra, att mötet är strukturerat och att det finns goda möjligheter för kreativitet och annorlunda lösningar med siktet inställt på att uppnå processens mål.

Nu ger vi chansen till fler

ABF utbildar regelbundet styrelser och arbetsgrupper i processarbete för idéburen verksamhet. Vi behöver nu utöka vår grupp av processhandledare och letar därför efter dig som har möjlighet och tid att arbeta med processutveckling på ABFs medlems- och samarbetsorganisationer och eventuellt internt på ABF.

Läs mer om utbildningen och anmäl dig.