Hoppa till huvudinnehåll

TALET – ett samarbete mellan ABF och Streetgäris

Sommarpodden TALET görs för tredje året i rad tillsammans med StreetGäris. TALET ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik.

Varför gör vi TALET podcast?

ABF och StreetGäris vill bredda bilden av Sverige genom att lyfta fler röster och perspektiv. Med nomineringar från hela landet väljs personer ut för att ge sin bild av aktuella samhällsfrågor och teman som utanförskap, identitet och att bryta normer. 

Med hjälp av förberedande studiecirklar har talarna skrivit och spelat in berättelser om sin kamp. Förhoppningen är att fler ska få möjlighet och verktyg att formulera sina upplevelser, drömmar och utmaningar.

TALET är ett initiativ inom ramen för ABFs satsning “Gör din röst hörd”, som handlar om att ge människor möjlighet att uttrycka sig med folkbildningens pedagogiska metoder som grund.

Tips på verksamhet utifrån TALET

  • Starta skrivarcirkel om att berätta sin egen upplevelse.
  • Bjud in din lokala talare och ordna ett panelsamtal utifrån hens tema.
  • Ladda ner studiehandledningen till förra säsongens tal och starta cirkel.
  • Starta poddcirkel.

Medverkande talare 2022

Talarna som medverkar i 2022 års säsong av TALET podcast kommer dela sina berättelser under åtta sommardagar. Varje avsnitt innehåller ett eftersnack med handplockade samtalspartners. Både första och andra säsongen av TALET finns bland annat på spotify och på Streetgäris webbplats.