Gå till innehåll

Evenemangskalendern

Se alla evenemang

nytt från abf

Se alla nyheter

Nyhet

Viktiga beslut om kunskapslyft och folkbildning på S-kongressen

Den socialdemokratiska partikongressen är över. De beslutade riktlinjerna pekar ut en färdriktning för regeringspartiet som inbegriper satsningar på att stärka kunskapslyftet och folkbildningen.<...

Nyhet

Mot bakgrund av dagens händelse

I dag på eftermiddagen inträffade vad som verkar vara ett terrordåd i centrala Stockholm. Våra tankar är först och främst med de drabbade och deras familjer.

Nyhet

Frågor och svar - kunskapslyft för alla!

Vad är det som gäller? Varför behövs kunskapslyftet och vilka berör det? Vi har samlat de vanligaste frågorna om vår kampanj och gjort en "frågor och svar" till alla som vill sätta in sig mer.

Nyhet

Kunskapslyft för alla!

Den förra regeringens arbetsmarknadspolitik fokuserade på att aktivera de arbetssökande genom sänkta ersättningar, och få dem att v...

Nyhet

Feminism, genus, demokrati och krig – ABF engagerar sig för jämställdhet

ABF uppmärksammar internationella kvinnodagen, den 8 mars, med att arrangera inspirerande föreläsningar och evenemang runt om i hela landet. Läs här vad som händer nära dig!

Nyhet

Remissvar - En inkluderande kulturskola på egen grund

Dagens kulturskola är starkt socialt snedrekryterad och når bara en bråkdel av varje årskull, samtidigt som det många andra kulturpedagogiska verksamheter riktade till barn och unga faller utanf...

Nyhet

Internationella kvinnodagen!

Onsdag den 8 mars är det internationella kvinnodagen. ABF uppmärksammar dagen med att bjuda in till flera evenemang landet runt! Se program och mer information nedan. Välkomna!

Nyhet

Samling för hopp och förändring

Den 23 maj kommer mer än hundra personer från hela landet samlas i Stockholm för ABFs verksamhetskonferens. En tillställning för att samla och stärka rörelser knutna till ABF.

Nyhet

Februarinumret av Fönstret ute

I Fönstret nr 1-2017 kan du läsa om hur Henrik Schyffert – utsedd till Sveriges bästa ståupp-komiker – gör för att fånga sin publik.

Nyhet

Gör egna hudvårdsprodukter

Är du nyfiken på hur man tillverkar naturlig ekologisk hudvård? I vår arrangerar ABF inspirerande studiecirklar i ämnet. Öka din medvetenhet om vad du smörjer in dig med och lär di...

Verksamhet för asylsökande

Viskleken

viskleken

Lär dig mer om källkritik.

Hållbart ABF

Miljöträd

Prenumerera på Boklådans boktips

Boklådan är ett digitalt nyhetsbrev som ABF tagit fram tillsammans med Arbetet. Nyhetsbrevet riktar sig till alla med ett aktivt eller slumrande litteraturintresse.

Följ oss på Facebook