Hoppa till huvudinnehåll

Analog fotografering och mörkrumsteknik

En kurs för dig som är intresserad av analog fototeknik och vill utveckla ditt kunnande i mörkrumsarbete.

Kom till Björkö konstnod, mellan skogen och havet, och njut av en avslappnad atmosfär och vacker miljö. Under helgen den 4-5 maj 2024 håller Patricio Salinas en kurs i grundläggande analog fotografi. Vi går igenom allt från exponering och att framkalla en film till att kopiera i analogt papper. Passa på att frigöra dina kreativa förmågor. Att arbeta analogt är en erfarenhet nära dig, din kropp och dina sinnen. En unik upplevelse. 


Kursinnehåll: 

  • Framkallning av film, olika typer av framkallare och dess egenskaper
  • Kopieringsarbete i mörkrummet
  • Framkallare av olika typer
  • Praktiskt kopieringsarbete


Kursen behandlar analog svartvit fotografering. Vi arbetar praktiskt i Björkö Konstnods mörkrum och vi testar olika filmtyper och fotopapper. Vi har ett välutrustat  mörkrum för svartvitt fotoarbete. I mörkrummet finns förstoringsapparater för 24 x 36 mm upp till 13 x 18 cm.

Ta med:

Du behöver ha med dig en analog kamera och svartvit film. Ta gärna med dig några svart/vita negativ som du vill arbeta med i mörkrummet.

Praktiskt: 

Observera att anmälan är bindande!

Om du har funderingar kring kost och logi vänligen kontakta kursledaren. patricio.salinas.a@gmail.com

Om kursledaren: 

Patricio Salinas är fotograf kulturjournalist och författare. Han har en Master i Bildjournalistik och har arbetat i mer än 30 år med uppdrag för magasin, tidskrifter och tidningar i Sverige, Spanien och Latinamerika. Patricio har tidigare varit projektledare och curator för Centrum för Fotografi och ansvarat för galleri F48 i Stockholm. Han har publicerat följande böcker: “Barcelona, berättelser från Katalonien”; “Walter Benjamin’s last days”; “Atacama, Captivity Geometry” “Rod to the Limit”. Han har arbetat med workshop på Kulturama i Stockholm, Universidad Politecnica i Katalonien, Escuela fotografica IDEP i Barcelona, Universidad del Pacifico och Arcos, Fotohögskolan i Chile.

Salinas har ställt ut i Stockholm, Göteborg, Istanbul, Barcelona, Valparaiso, Santiago. Salinas fotografiska verk är representerade på National Center for Contemporary Art i Santiago, Chile; The Directorate of Cultural Affairs of the Ministry of Foreign affairs (DIRAC) i Chile, samt Moderna Muséets samling i Stockholm

Kontaktinfo kursledaren:

patricio.salinas.a@gmail.com

076-093 08 74

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
417784
Startdatum
04 maj 2024
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–17:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
4
Medarrangör
Björkö Konstnod
Plats
Björkö Konstnod
Simpnäsvägen 739 76453 BJÖRKÖ
Pris
1690 kr
Anmäl dig