Hoppa till huvudinnehåll

ABF Västerås

ABF Västerås, Fagersta, Sala och Norberg tar ansvar

På grund av de lokala restriktionerna som trädde i kraft idag torsdag 12/11, med omedelbar verkan, har vi tvingats besluta följande:

  • All verksamhet i våra lokaler stängs ner omgående.

  • Studiecirklar och kurser i vårt studieprogram (Öppna torget) är också inställda, även om de inte är i våra lokaler.

  • Har du ett möte bokat med någon hos oss ber vi er att istället ha mötet via telefon eller digitalt, alternativt omboka det till senare.

  • Vi uppmuntrar att fortsätta er verksamhet digitalt och hjälper till med stöttning, tips och råd.

Vi hoppas ni har förståelse för detta.

Tillsammans ska vi klara oss igenom pandemin, håll ut och håll i!

Eva-Marie Rasmusson
Studieombudsman ABF Västerås

STÄNGT PÅ GRUND AV PANDEMI

Då pandemin fortsätter och till och med ökar igen kommer ABF Västerås ha stängt för spontanbesök. Vill du träffa oss så kontakta din kontaktperson eller ring växeln 021-470 75 00. Vi tar mot besök efter tidsbokning.

Vår växel har öppet som vanligt kl 8-17. Vill du lämna listor finns det brevlådor utanför våra kontor i Fagersta, Norberg och Sala. I Västerås finns det en brevlåda vid stora entrén samt vid vårt kontor på våning 2.

ABF Lära och Jobb har öppet som vanligt.

Vänliga hälsningar ABF Västerås

Ordförande har ordet, september 2020

Nu är äntligen ABF Västerås årsmöte avklarat! Ett årsmöte är ju tid att reflektera över föregående års verksamhet och ekonomihantering och att välja ny styrelse och andra förtroendevalda. Klart det är konstigt att göra det närmare nio månader efter att verksamhetsåret är över. 

Men tiderna är som de är, och det påverkar metoderna också. Det blev ABF Västerås första digitala årsmöte och nog har vi att lära av hur det gick för att kunna utvecklas ännu mer. Tack till alla som deltog och tack för alla kloka ord om vad som kan bli bättre nästa gång. Ett tack även till Barbro Östling, Michael Wallbom, Jakop Yildiz, Arne Andersson och Benita Gustafsson för er tid i styrelsen och för all den kunskap och engagemang ni bidragit med. 

Nu tar vi oss an ABF-hösten tillsammans! Vi blir bättre digitalt, vi ses med avstånd i studielokalerna och vi passar på att ses för folkbildning utomhus innan temperaturen sjunker för lågt. För allt det som folkbildningen är bäst på, nämligen att låta människor rustas, utvecklas och förkovras tillsammans kan vi fortsätta göra även nu. Och vi inte bara kan, vi måste! ABF behövs om möjligt ännu mer nu i tider av social distans. Och för den medlems- eller samarbetsorganisation som vill dra igång höstens verksamhet men inte vet hur, eller för den förening som vill vässa sig ytterligare digitalt så finns det en kompetent och initiativrik personalgrupp hos ABF Västerås som är redo att hjälpa till. 

Jag vill, å den nyvalda styrelsens vägar, tacka för förtroendet att leda ABF Västerås fram till nästa årsmöte. Vi är så redo att sätta igång! 

Anna Nikula, ordförande