Till sidans huvudinnehåll

Hållbarhetsverkstan - Fermentering och konservering

Gör en skillnad för miljön och lär dig vårda, laga, skapa av återbruk på Hållbarhetsverkstan!

  • Pris

    Gratis

  • Platser kvar

    10

  • Typ

    Kurs

  • Träffar

    4

Passa på att lära dig det du behöver veta för att ta tillvara på sommarens utbud av frukt, bär och grönsaker. Under denna kurs får du lära dig massor av olika typer av konservering, såsom att sylta, safta, pickla och fermentera.

Vi går igenom hur man steriliserar burkar, pastöriserar must, och håller god livsmedelshygien i ett vanligt kök. Vi går också igenom vad man bör undvika för att inte utsätta sig för skadlig bakterietillväxt. Kursen innehåller mycket teori men vi försöker också varva med praktiska experiment.

 

Samverkan mellan Västra Götalands regionen, Förbo, Kungälvs kommun och ABF

Hållbarhetsverkstan - Fermentering och konservering

  • Plats

    Hållbarhetsverkstan Kungälv, Hällebergsgatan 56 Ytterby

  • Datum

    6 maj 2026

  • Veckodag

    Onsdag

  • Tid

    18.00-20.15

  • Pris:

    Gratis

  • Kurs eller evenemang:

    Kurs

  • Antal träffar:

    4

  • Platser kvar:

    10

  • Arrangemangsnummer:

    848669

  • Medarrangör:

    Kungälvs kommun

Anmäl dig till Hållbarhetsverkstan - Fermentering och konservering Anmäl dig

Gå tillsammans, dela kursen:

data hämtad 25-12-19 20.41

Liknande kurser

Hållbarhetsverkstan Partille - återbruk textil

  • Plats: ABF Partille
    Kulturum, Gamla Kronvägen Partille

  • Antal träffar: 4

  • Start:

  • Tid: Pågår mellan och

  • Pris: Gratis

Hållbarhetsverkstan - Brodera en bonad

  • Plats: Hållbarhetsverkstan Kungälv
    Hällebergsgatan 56 Ytterby

  • Antal träffar: 4

  • Start:

  • Tid: Pågår mellan och

  • Pris: Gratis

Hållbarhetsverkstan - Brodera en bonad

  • Plats: Hållbarhetsverkstan Kungälv
    Hällebergsgatan 56 Ytterby

  • Antal träffar: 4

  • Start:

  • Tid: Pågår mellan och

  • Pris: Gratis

Se fler kurser