Hoppa till huvudinnehåll

Bli proffs på Microsoft Powerpoint, grafisk kommunikation och presentationsteknik

Imponera på kollegorna nästa gång du håller i en presentation. Efter denna kurs känner du dig som en expert på digital presentationsteknik och grafisk kommunikation i Microsoft Powerpoint.

Programvaran Powerpoint är det ledande programmet inom presentationer av ekonomiska resultat, finansiering, marknadsföring och andra företagsinriktade presentationer. Kunskaper som kombinerar både grafisk kommunikationsteori och Power point är mycket meriterande! 

Under denna kurs får du en komplett kunskapsplattform i de avancerade och användbara delarna av ämnet presentationsteknik och grafisk kommunikation.

Välkommen!

Innehåll

Grafisk kommunikation, introduktion
Budskapsidéer och koncept
Layout- och kompositions-teori
Val av färger och bilder

Powerpoint

Skapa en ny presentation
Presentationer med olika innehåll
Text och design av text
Infoga bilder, klippa och redigera bilder
Färger, figurer och ramar
Animering, ljud och rörelseeffekter

Material

Du behöver ta med din egen laptop (dator) där du kommer åt officepaketet (powerpoint m.m.), det är också fördelaktigt att ha en mus att arbeta med. Vi kommer att vara i en vanlig sal utan tillgång till datorer. Om du behöver låna en dator från oss behöver du meddela oss detta i samband med din bokning och senast en vecka innan kursstart! 

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Petra Nordberg är universitetslärare  i ekonomi och marknadsföring på Företagsekonomiska Institutet AB och KTH.
Petras erfarenhet inkluderar försäljningsdirektör på Coca Cola AB samt marknadschef på McCain Foods Ltd.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503407
Startdatum
02 april 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:45–20:45
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
9
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1490 kr
Cirkelledare
Petra Nordberg
Anmäl dig