Till sidans huvudinnehåll

ABF Dala Finnmarks två fritidsgårdar

ABF Dala Finnmark driver sedan 2018 två fritidsgårdar i Smedjebacken kommun, “Haket” som ligger i Smedjebacken centrum och “Allra bästa fritidsgården” i Söderbärke.

Vi arbetar för att ge ungdomarna en trygg, innehållsrik och rolig fritid på våra fritidsgårdar där de får chansen att testa många olika saker tillsammans, knyta nya bekantskaper, lära sig nya saker och ha trygga vuxna omkring sig. Genom gårdsmöten och öppen dialog får ungdomarna själva komma med önskemål och idéer vad de önskar göra. Vi lägger stort fokus på att ungdomarna får vara med och tycka, planera, växa och utvecklas hos oss. Vi har många roliga aktiviteter så som pingis, biljard, bakning, tjej och killkvällar, filmvisning, föreläsning, tävlingar, handarbeten, skapande i stort, kurser, musik och sång mm. På lovdagar brukar vi göra utflykter som t.ex bowling, äventyrsbad, ridning och fiske.

Vi har i snitt 170 ungdomar som besöker oss i veckan och det gör oss oerhört glada att de väljer att spendera sin fritid hos oss. Hos oss är alla från årskurs 6 – tom 19 år välkomna oavsett kön, nationalitet eller bakgrund. Vi strävar efter inkludering och respekt för alla, hos oss är vi alla lika mycket värda.
Vi är aktiva i möten med vår kommun, samarbetar ibland med andra föreningar, IFO, ungdomsmottagning och fritidsgårdar i närheten. Vi arbetar utifrån en trygghetsplan som vi arbetat fram och som gäller på båda våra gårdar. Ungdomarna är vår framtid och det är en ära att få vara en del av deras fritid.