Hoppa till huvudinnehåll

Thomas Rosendals kåserier

Föreläsningar

"Fader Gunnar - min Fader", ca 1 timme

Mina minnen av min fader, Gunnar Rosendal, präst i Osby under 29 år och beskrivs som ”En banbrytare för kyrklig förnyelse”. Far var mycket mass-medial och medverkade i press, TV och radio och var flitigt i debatten. Han höll föredrag över hela landet och samlade in pengar till ”Gratia Dei” i Kristianstad.

Några lyssnare känner igen händelser och nickar igenkännande till min berättelse som rymmer bl a Påven Pius XII, president Truman, Anita Ekberg, Little Gerhard, Nils Poppe. Med stor glädje noterar jag att min fader fortfarande intresserar och stolt bär jag hans minne vidare. Jag möts av väldigt många positiva minnen och reaktioner.

De senaste åren har jag kåserat drygt 300 hundra gånger runtom i Södra Sverige, men även uppåt landet. Jag vågar påstå att kåseriet är mycket uppskattat med många skratt. Mitt kåseri i Tollarp i Teaterföreningen Kristianstads regi gav 9,69 poäng av 10 möjliga!!

Se även på Youtube Fader Gunnar - min Fader

"En socialchef emeritus kåserar", ca 1 timme

Själv valde jag en annan bana än min fader och är socionom och har arbetat i socialtjänsten sedan min examen i Lund 1974. Man kan säga att far tog hand om de andliga och jag de timliga behoven. De senaste 30 åren har jag arbetat som socialchef i Osby och blev ”passionär” mars 2011.

Ibland får jag frågan om jag inte har lite mer roligt att berätta och efter lite funderande växer ett nytt ämne fram: ”En socialchef emeritus kåserar”. Som pensionerad socialchef kåserar jag om min väg från Malmö Hamn till Socialtjänsten. Kåseriet är roligt och underhållande med anekdoter och tankar från utbildning och arbete. Självklart dyker far och mor upp även här! Många skratt utlovas!

I nuläget har jag ett 40-tal bokningar av detta kåseri. På IVÖ i Teaterförening Kristianstads regi fick kåseriet 9,22 poäng av 10 möjliga och i Everöd 9,13!!

 

”Fader Gunnar 2.0”, ca 1 timme

Funderat ett tag på nytt kåseri. Tidigare haft mest personliga minnen, även om jag ibland tummat på regeln. Nu vill jag berätta om fars uppväxt, om hans glädjeböcker, om Krönikeböckerna, om mor, brev, och lite annat. Kanske inte lika mycket skratt men ……

Jag har dator och projektor med mig och behöver filmduk, mick (gärna handsfree) och bord. Mitt arvode är 3.750 kr (inkl moms) + bil 29 kr/mil (exkl moms). Jag åker gärna kollektivt! Enskild firma, Rosendal Kåserier, med F-skattsedel och betalar själv sociala avgifter. Är jag ledig kan jag med kort varsel ersätta vid förhinder. Jag samarbetar gärna med olika studieförbund!

Med förhoppning om intresse!

Email: thomas.rosendal@telia.com

Telefon: +4670-267 52 50

Arvode:  3.750 kr (inkl moms) + bil 29 kr/mil (exkl moms). Jag åker gärna kollektivt!

Jag har enskild firma, Rosendal kåserier, med F-skattsedel och betalar själv sociala avgifter.

Är jag ledig kan jag med kort varsel ersätta vid förhinder. Jag samarbetar med olika Studieförbund!