Hoppa till huvudinnehåll

Thomas Rosendals kåserier

Föreläsningar

"Fader Gunnar - min Fader, ca 1 timme"

Mina personliga minnen av min fader, Gunnar Rosendal, som var präst i Osby under 29 år och beskrivs som "En banbrytare för kyrklig förnyelse". Far var mycket massmedial och medverkade i press, TV och radio och var flitig i debatten. Han var flitig över hela landet och samlade in pengar till "Gratia Dei" i Kristianstad.

Några lyssnare känner igen händelser och nickar instämmande till min berättelse som rymmer personer som: Påven Pius XII, president Truman, Anita Ekberg, Little Gerhard, Nils Poppe bl a. Med stor glädje noterar jag att min fader fortfarande intresserar och stolt bär jag hans minne vidare. Jag möts av väldigt många positiva minnen och reaktioner. De senaste åren har jag kåserat drygt 300 gånger runtom i Södra Sverige, men även uppåt landet. Jag vågar påstå att kåseriet är mycket uppskattat med många skratt. Mitt kåseri i Tollarp i Teaterföreningen Kristianstads regi gav 9,69 poäng av 10 möjliga!!

Se även på Youtube Fader Gunnar - min Fader https://www.youtube.com/watch?v=jG0UYNooYtQ

 

"En socialchef emeritus kåserar, ca 1 timme"

Själv valde jag en annan bana än min fader och är socionom och har arbetat i socialtjänsten sedan min examen i Lund 1974. Man kan säga att far tog hand om de andliga och jag de timliga behoven. De senaste 30 åren har jag arbetat som socialchef i Osby och blev "passionär" mars 2011.

Då jag kåserar om "Fader Gunnar - min Fader" får jag ofta frågan om jag har mer roligt att berätta och efter lite funderande växer ett nytt ämne fram "En socialchef emeritus kåserar". Som pensionerad socialchef kåserar jag om min väg från Malmö Hamn till Socialtjänsten. Kåseriet är roligt och underhållande med anekdoter och tankar från utbildning och arbete. Självklart dyker far och mor upp även här! Många skratt utlovas!

I nuläget har jag ett 40-tal bokningar av detta kåseri. På IVÖ i Teaterföreningen Kristianstads regi fick kåseriet 9,22 poäng av 10 möjliga och i Everöd 9,13!!

Jag har dator och projektor med mig och behöver filmduk, mick (gärna handsfree) och bord.

Email: thomas.rosendal@telia.com

Telefon: +4670-267 52 50

Arvode:  Mitt arvode är 2.500 kr (inkl moms) + bil 29 kr/mil (exkl moms). Jag åker gärna kollektivt! Ingen moms på resan då!

Jag har enskild firma, Rosendal kåserier, med F-skattsedel och betalar själv sociala avgifter.
Är jag ledig kan jag med kort varsel ersätta vid förhinder. Jag samarbetar med olika Studieförbund!