Hoppa till huvudinnehåll

Luffarslöjd

Lär dig grundteknikerna i luffarslöjd. Vi gör ljusstakar, skålar, fat, spindlar, ägg eller hängare. Vi lär oss flätning på olika sätt, samt att göra bottnar.

Luffarslöjd är en traditionell teknik och i våra kurser får du lära dig grunderna. Genom att använda olika metoder för flätning och bottnar skapar du både vackra och funktionella föremål. Under kursen utforskar vi olika projekt och du kan välja att skapa allt från ljusstakar till skålar och ägg.

Material

Du har möjlighet att köpa material på kursen, eller ta med ditt eget. En personlig spetstång och en grövre universaltång med avbitare rekommenderas. Verktyg finns även tillgängliga på plats.

Om Ledaren

Melker Rosenberg är en erfaren luffarslöjdare som sedan 2016 och har lett flera kurser per år sedan dess. Utöver sitt engagemang i luffarslöjd skapar han även konstverk i tråd och håller svenskaundervisning med mera. En mångsidig person med stor kreativitet.

Anmälan

Klicka dig vidare nedan för att anmäla dig till en kurs i luffarslöjd. Antalet platser är begränsade. Anmäl dig genom att kontakta sara.eriksson@abf.se eller genom att anmäla dig via hemsidan. Du hittar alla våra kurser i luffarslöjd här.

Kurstillfällen just nu