Hoppa till huvudinnehåll

Italiensk matlagning

Det italienska köket kännetecknas allmänt av sin enkelhet och sin betoning på färska råvaror av hög kvalitet.

Många rätter och produkter har blivit internationellt kända, som den italienska olivoljan, ostsorter samt utsökta charkuterivaror. Tillsammans med Mauro Visconti som under en period gjorde sig till ett känt namn inom Borlänges restaurangvärld träffas vi 6 gånger för att utforska vad det är som gjort det italienska köket så pass berömt samt provar att lära oss att laga den goda maten. Den första träffen är informations inriktad om mat och kultur i ca 2 studietimmar. De 5 efterföljande träffarna håller vi på med matlagning i 4 studietimmar per tillfälle.

Matlagning som pasta från grunden.

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
230927
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
14
Pris
800 kr
Cirkelledare
Mauro Visconti
Anmäl dig