Hoppa till huvudinnehåll

Thailändsk Matlagning

Krydda din vardag med smaker från Asien. Lär dig använda exotiska råvaror.

Thailändska köket har sin matbas i kött, fisk, grönsaker och skaldjur. Metoden att steka och fritera kommer från Kina. Från Indien har många kryddor hämtats. Skillnad mot det europeiska köket är annorlunda ingredienser och kryddor som gör att man uppnår en harmoni av smaker samt hur maten läggs upp. När man tänker på thailändsk mat tänker man ofta att den är starkt kryddad men det finns många maträtter som är milda. Portugisiska missionärer förde med sig chili från Sydamerika till Thailand på 1500-talet och det var då den kryddstarka maten började tillredas.

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
224699
Startdatum
30 september 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:00–20:00
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
5
Plats
Maserskolan
Hagavägen 70 78440 BORLÄNGE
Pris
770 kr
Anmäl dig