Hoppa till huvudinnehåll

Livsåskådningsfrågor?

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Att leva sitt liv helt och fullt innebär också att ta ställning till vad jag tänker om livet: Hur svarar jag på frågan om Livets mening? Om min personliga livsmening? Hur förstår jag döden? Var kommer vi ifrån? Vart är vi på väg? För många människor är den materiella verkligheten en självklarhet, en objektiv realitet. Hur ser jag på det? Finns det något bortom det materiella? Finns det någon högre makt? Finns Gud? Och i så fall, hur förstår jag Gud och vad har jag för relation till Gud?

Det här är ett tvärsnitt av frågor som kan exemplifiera det vi menar med livsåskådningsfrågor. Om du känner att du behöver fördjupa din förståelse i dessa och besläktade frågor så är du välkommen att gå en cirkel hos oss.

 

Anmäl dig redan idag! vi kommer att informera dig om exakt startdatum, tid och plats, när kursen är full.
Anmäl dig även om gruppen är fullsatt så kan vi starta två grupper

Upplägg

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur kan förekomma. Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Viktigt att ange rätta uppgifter såsom mejladress och telefon nummer vid anmälan
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

0243 669 40 ABF Borlänge-Nedansiljan

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
232108
Veckodagar
Tisdag
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
18
Plats
ABF Wallingatan 15
Wallingatan 15 78434 BORLÄNGE
Cirkelledare
Niels Nielsen
Anmäl dig