Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Distriktet i Stockholmsregionen

ABF Distriktet i Stockholmsregionen är en distriktsorganisation inom Arbetarnas Bildningsförbund.

Känsla av sammanhang

När du möter ABF Distriktet i Stockholmsregionen så hoppas vi att du skall känna att vi genom våra folkbildningsmetoder skapar en känsla av sammanhang för dig och din organisation. Som medlem i ett LO-förbund, en funktionsrättsorganisation, bostadsorganisation eller annan regional medlemsförening i ABF kan du alltid vända dig till oss eller ditt närmaste ABF för hjälp med studier och kurser. Vi genomför framförallt utbildningar i föreningskunskap, ledarutbildningar, pedagogik och handledarkunskap.

Föreningsdemokrati

För att en demokratisk förening skall fungera behövs kunskap om styrelsens olika roller och funktioner, om hur föreningen skall arbeta och hur en enskild medlem kan påverka. De metoder vi arbetar med kallas för folkbildning och bygger på att alla skall delta på lika villkor. När du deltar i en utbildning, kurs, studiecirkel hos ABF skall du veta att vi är måna om att du skall känna dig trygg och vara en del i ett sammanhang där alla människors rätt att vara olika är en styrka.

Ditt närmaste ABF är ABF-avdelningarna i Stockholmsregionen

ABF i Stockholms län  består idag av sju lokalavdelningar med verksamhet i samtliga kommuner i länet och ofta i många lokala bostadsområden. Avdelningarna samverkar med lokala medlemsföreningar och genomför mängder av föreningsverksamhet och arrangemang. De erbjuder också studiecirklar, kurser och arrangemang inom t.ex. konsthantverk, musik, hälsa, språk, men arrangerar också konserter, debatter, föreläsningar och teaterföreställningar.

Väldigt många är med i ABF

ABF har väldigt många medlemsorganisationer, i Stockholmsregionen ca 750 lokala föreningar som är medlemmar i någon av regionens avdelningar. ABF Distriktet har ett 50tal medlemsföreningar. Utöver detta finns ett stort antal föreningar som har samarbetsavtal med ABF. Vill din förening bli medlem-, eller samarbetsorganisation i studieförbundet ABF så kontakta ditt närmaste ABF.