Hoppa till huvudinnehåll

KÄNNA VÅGA SKAPA - ett projekt för ungdomars psykiska hälsa

Projektet genomfördes våren 2020 med stöd av Folkhälsorådet i Bengtsfors kommun med ungdomar från Bengtsforsområdet som deltagare. Samtal, fysiska, mentala, konstnärliga och sociala övningar har varit projektets metod.

Kulturföreningen Strömmar i Dalsland har tidigare genomfört teaterprojekt och utställningar, där dialog främjat språkutveckling och självkänsla för såväl nyanlända som infödda svenskar. KÄNNA VÅGA SKAPA har utvecklat dessa erfarenheter och användet improvisationsteater och kreativt skapande för att uppmuntra deltagarna att våga ta tillvara sina personliga resurser, att bearbeta blockeringar och förebygga psykisk ohälsa.

Projektet genomfördes våren 2020 med stöd av Folkhälsorådet i Bengtsfors kommun med ungdomar från Bengtsforsområdet som deltagare.

Samtal, fysiska, mentala, konstnärliga och sociala övningar har varit projektets metod. Studiebesök och utflykter har ingått. I utvärderingen har deltagarna uttryckt önskan om en fortsättning. För projektledningens del har viktiga erfarenheter vunnits för genomförande av liknande projekt. Ett av resultaten av detta hälsoprojekt är den digitala utställningen ”Jag avskyr detta vita” med målningar och texter skapade i av projektdeltagare.

Mer information om projektet hittar ni på sidan www.strommaridalsland.se