Hoppa till huvudinnehåll

Hiphopfestivalen 24/4 2021

Publicerad

Den 24 april arrangerar ABF och Unga Örnar en digital hiphopfestival med uppträdanden och samtal med artister och producenter som till exempel Greekazo, Jazlin och Yei Gonzalez.

Syntolkning: Logotyp i graffitistil med text i svart och vitt där det står "Hiphop" och "Digital festival" mot en orange bakgrund.

LINEUP: GREEKAZO / JAZLIN / YEI GONZALEZ / L1NA / PATO POOH / B.BABY / M.FL.

En festival fylld med hiphop

Uppträdanden kommer att varvas med en musikal, intervjuer, samtal, workshops och en tävling. Festivalen pågår 12.00-15.00 lördagen den 24 april och sänds via ABFs kanal på Youtube.

ABFs Youtubekanal

Medverkande

Greekazo

Greekazo debutsingel "HotSpot" har nästan 30 miljoner spelningar på Spotify. Han släppte sitt debutalbum "GÖR NU, TÄNK SEN" den 30 mars 2020. Just nu är Greekazo aktuell med öppningslåten till Netflix-serien Snabba Cash.

Jazlin

Jazlin debuterade 2020 med singel ”Vill du ha nåt” och beskrevs av DN som "Årets stora rap- och RnB-debutant".

Yei Gonzalez

Yei Gonzalez har producerat musik åt några av Sveriges största artister såsom 1.Cuz, Greekazo, Einár, Molly Sandén och Danny Saucedo. Gonzalez är nu aktuell med öppningslåten för Netflix-serien "Snabba Cash.

L1NA

Artisten L1NA slog igenom som gästande artist på Ison & Filles låt “Down”. Sedan dess har hon hunnit släppa flera solosinglar, samarbetat med andra artister som nu senast med Jazlin och låten ”Pain”.

Pato Pooh

Pato Pooh har länge varit en del av den svenska hiphopscenen, främst som rappare och artist. På senare år har han även, som grundare till skivbolaget NBL Sound, producerat musik för artister som Lamix och Simeon.

B.Baby

Rapparen B.Baby utsågs till en av årets bästa nykomlingar i Kingsize magazines summering av musikåret 2020. Förra året släppte han debut-EP:n “Traumatiserad”.

Med reservation för förändringar.

Tävling 28/4: vinn en workshop med din idol

Hiphopfestivalen fortsätter onsdagen den 28 april klockan 18.00 med att hitta och kora en vinnare till en tävling tillsammans med Wahzaa.

Så tävlar du

Tävlingen är öppen för alla som vill visa upp sin talang. Deltagare föranmäler sitt bidrag genom att lägga upp sitt bidrag på Instagram med hashtaggen #hiphopfestival2021 senast klockan 23:59 tisdagen den 27:e april.

Beskriv ditt bidrag i text, bild eller video. Det enda kravet är att det utgår från något av hiphopens fyra element:  

• Rap
• Beats
• Dans
• Graffiti
 
Vill du få tillgång till beats skapade av hitmakare som Greekazo och Yei Gonzalez så kan du logga in på www.wahzaa.com och skapa ett konto gratis. Använd koden ABF2021 så får du 1 månads gratis användning.

Pris

Vinnaren får en exklusiv workshop med sin idol. Oavsett om du tävlar i dans, rap, beats eller graffiti så parar vi ihop dig med en inspirerande stjärna inom din konstform för exklusiv coaching. Tävlar du inom beats vinner du till exempel en workshop med producenten Yei Gonzalez.

Festivalprogram

Hela programmet släpps inom kort.

Starta hiphopverksamhet lokalt

ABF har hiphop-verksamhet på flera orter i landet. Är du intresserad av att skriva musik, producera beats, dansa eller hålla på med konst? Då kan du ta kontakt med ABF där du bor eller vår nationella resursperson för hiphop Rodrigo Bernal för att komma igång.