Hoppa till huvudinnehåll

Sandra Penzo, Filmskapare, Skådespelerska, Modell, Debattör

Publicerad

Sandra Penzo är en otroligt driven och talangfull ung kvinna som alltid jobbat efter mottot "- vill jag, så kan jag!" Genom denna inställning har hon idag en imponerande meritlista av flera filmer i vilka hon själv figurerat både som manusförfattare, regissör, producent och som skådespelare. Hon har oxå en fantastisk portfolio av konstfotobilder o modebilder och hon är flitigt anlitad i sin hemstad Karlskrona som kommentator, konfrencier och inspiratör.

För Sandra har det alltid varit viktigt att jobba inkluderande och överskridande vilket märks i hennes produktioner och diverse uppdrag. Sedan 2020 är hon ordförande i Ung Styrka, en ungdomsförening som fångar upp intressen och talang men som framförallt sätter idéer o personer i ett sammanhang, vågar tro på dem, jobbar runt dem o förverkligar. För ett par år sen konkretiserades behovet av att göra en film baserad på några kvinnors upplevelse av sexuella övergrepp, eller som Sandra utrycker det; det är inte en film baserad på verkliga händelser, det är verkliga händelser! Kvinnorna i filmen spelar sig själva och det de själva upplevt i en knivskarp och assnygg produktion som utmanar, ifrågasätter och ger käftsmällar.

Vi är tokstolta och glada att ha premiärvisning av den prisbelönta (Novemberfestivalens Hederspris) filmen "Ber inte om det" Live på fb på söndag.