Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter i genomförandet av folkbildning.

Publicerad

Nytt år och nya förutsättningar för att bedriva folkbildning.

Folkbildning har under lång tid bedrivits i Sverige. Arbetarnas bildningsförbund startade för över 100 år sedan. Studiecirkeln är ett bra sätt att lära sig nya kunskaper samt att dela med sig av sina egna till andra. Länge har cirkellistan varit det verktyg vi har använt oss av för att rapportera in verksamheten till folkbildningsrådet. Den har vart en fysisk lista, som man ofta har skött på ett bra sätt. När ABF har fått in den har den legat i en plastficka, i ett kuvert eller suttit i en pärm. Ibland har det vart en cirkellista som fått vara med på alla äventyr cirkeln har vart på, den har haft kaffefläckar, kaksmulor, blivit blöt eller ibland stampad på. 

Men nu, 2022 skall vi helt gå över på att ha digitala listor, inom både cirklar, annan folkbildning samt kulturarrangemang. Man kommer inte längre behöva leta efter listor, oroa sig över att de försvunnit eller liknande. ABF kommer att skicka ut en digital lista, med en länk till den via mail. Man fyller sedan i listan på samma sätt som tidigare, med vilka deltagare som vart med på träffen samt hur lång träffen har varit. När man är klar med listan signerar man den via mobilt Bank-ID, och skickar därefter in den till ABF.  

Har man som förening eller ledare för arrangemang frågor om detta så är det självklart att be om hjälp från ditt lokala ABF-kontor.