Hoppa till huvudinnehåll

Restriktionerna släppta, Nu kör vi igång- på riktigt igen.

Publicerad

Äntligen, Onsdagen den 9 februari släpptes flertalet av restriktionerna. Nu kan vi på allvar bedriva folkbildning igen!

Alla har under de senaste åren fått tänka om, hålla avstånd. Stanna hemma från större aktiviteter som var planerade. Folkbildningen har även fått inse hur det är att bedriva verksamhet under en pandemi. Föreningar har fått ställa in verksamhet, ändra på verksamhet men också har man prövat sina medlemmar på att ha tålamod. När pandemin började var det nog ingen som förstod hur länge den skulle pågå eller hur alla skulle behöva ställa om sin verksamhet och inte minst hur man beter sig i vardagen.  

Vi har tillsammans med våra föreningar ändrat i arbetssätt, försökt hålla cirklar i hur man kan bedriva sin verksamhet digitalt. Det har varit roligt att tillsammans med våra föreningar försöka hitta nya vägar att genomföra folkbildning.  

Men nu är vi laddade! Vi finns som före pandemin i alla 13 kommuner i länet, med kontor och lokaler i 12 av dem.  

Har ni funderingar, förslag eller önskemål på vad ni vill göra i er förening, eller vad ni tycker att ABF Jönköpings län skall göra. Hör av er, Vi har väntat på att återigen kunna bedriva folkbildning på det sätt vi är vana vid. En studiecirkel går att hålla digital, men den sociala tillvaron kan vi äntligen få uppleva igen.