Hoppa till huvudinnehåll

Teater Där Inkludering I Gamingvärlden Står I Fokus

Publicerad

City Of DreamHack Hälsar Dig Varmt Välkommen Till En Inspirerande Eftermiddag På Jönköpings Teater Där Inkludering I Gamingvärlden Står I Fokus

Lyssna på Martin Stengård, pappa till CS:GO-spelaren Sigge ”Siggelito” och lagkapten för världens första paralag inom e-sport. Hör hans historia om vad gamingen har betytt för hans familj och hur e-sporten fört samman fem killar med samma obotliga muskelsjukdom som nu tränar och tävlar ihop och som verkar för en inkluderande miljö online.

Vi har även bjudit in Agneta Tubérus och Maria Norrman från RBU Halland som är projektledare för ”Projekt E-sport”. Ett treårigt projekt med syfte att inkludera personer med funktionsnedsättning i e-spelvärlden, genom att skapa digitala och fysiska kontaktytor och anpassa spelverktyg. Hör dem berätta om projektet, barnboken de skrivit och om föreningen Young Gamers som de startat upp.

Efter dessa inspirerande föreläsningar blir det tid för mingel och fika och eftermiddagen avslutas med TEATERi:s fantastiska föreställning Lord Redmoore som bygger på den sanna historien om Mats som hade muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi och vars död berörde tusentals människor världen över. Människor han aldrig träffat i verkligheten. Trots det hade han delat alla viktiga livsögonblick med så många. En föreställning om att hitta nya vägar. Att leva ett liv bortom det vanliga, i ett annat universum, i en annan kropp, med ett annat namn. Lord Redmoore.

När: Torsdagen den 24 november kl 16.00-19.00 inkl 30 min paus för fika och mingel. (Dörrarna öppnas 15.30)

Var: Jönköpings Teater

Boka din gratisbiljett senast den 17 november via länken här: https://secure.tickster.com/sv/k24w2jrhlwf3xxc/seating

Varmt välkommen! (Sprid gärna inbjudan vidare i ditt nätverk/din organisation.)

Evenemanget sker i samarbete mellan Destination Jönköping, DreamHack, Region Jönköpings Län och TEATERi.