Hoppa till huvudinnehåll

Cirkelledarutbildning GRUND, Sandviken

Du kommer att lära dig om vikten av att vara en guide, ledare och inspiratör för gruppen.

Cirkelledarutbildning GRUND

Söndagen den 15 oktober 2023 kl. 10.00 - 16.30.

Under utbildningen kommer ni att gå igenom olika ämnen och områden som är relevanta för cirkelledare. Här är en sammanfattning av de ämnen som kommer att behandlas:

Vad är folkbildning (i jämförelse med utbildning): Ni kommer att få en förståelse för vad som skiljer folkbildning från mer traditionell utbildning och hur folkbildningen kan bidra till samhällsutvecklingen.

Arrangemangsformer och hur du fyller i den digitala listan: Ni kommer att gå igenom olika sätt att organisera studiecirkeln och hur du kan använda ABF:s digitala plattform för att hantera cirkelinformation och registreringar.

Regelverk och ramar: Du kommer att få kännedom om de regler och riktlinjer som gäller för studiecirkelverksamheten inom ABF. Det är viktigt att vara medveten om dessa för att kunna bedriva cirkeln på ett korrekt och ansvarsfullt sätt.

Utbildningen kommer att fokusera på din roll som cirkelledare och vilka ansvarsområden och förväntningar som följer med den rollen.

 

Exempel på lärande metoder inom cirkelpedagogiken: Ni kommer att få bekanta er med olika pedagogiska metoder och verktyg som kan användas för att främja lärandet och engagemanget i studiecirkeln.

 

Utbildningen är gratis och vi bjuder på lunch! Material ingår.

 

Maxantal: 20 deltagare

Datum: Söndagen den 15 oktober 2023 Kl. 10.00 - 16.30

Lokal: TBA

Anmälan här på webben!

Har du frågor kontakta git.sundberg@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
392362
Startdatum
15 oktober 2023
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
10:00–16:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
19
Plats
ABF Sandviken
Köpmangatan 5-7 81139 SANDVIKEN
Cirkelledare
Git Sundberg
Anmäl dig