Till sidans huvudinnehåll

Våra verksamheter och projekt

Musikhuset

Föreningen Musikhuset arbetar målmedvetet med inkludering, social hållbarhet och demokrati via sitt stora nätverk. Verksamheten drivs av det lokalt förankrade studieförbundet ABF Gästrikebygden.

Musikhuset

ABF Progress

ABF Progress är ett bolag inom ABF Gästrikebygden som arbetar med omställning och coachingsverksamhet inom LO-kollektivet.

ABF Progress

Fyren Norrsundet

Välkommen till huset vid strömmen, ett kulturens allaktivitetshus i Hamrångebygden. Hos oss på Fyren Norrsundet kan du hyra konferens-, kurs- och samlingslokaler, kontorsrum eller lokal för festliga sammankomster, minnesstunder eller konserter.

Fyren

Rockskolan/Villan i Norrsundet

Rockskolan erbjuder studiecirklar i sång, gitarr, bas, trummor och piano. Med åren har utbudet breddats och idag finns det även kurser i studioteknik, barnkör, digital musikproduktion och mycket annat.

Rockskolan/Villan

Språngbrädan

Språngbrädan är en alternativ vuxenutbildning ”för unga vuxna utanför” och vänder sig främst till individer i åldern 20-30 år som saknar gymnasial kompetens. Fokus är på ett individuellt lärande med flexibla studieplaner utifrån behov och förutsättning.

Språngbrädan

Hand i hand (Sandviken och Gävle)

Projektets idé är att vi kan utvecklas tillsammans. Tillsammans ” Hand i Hand ” gör vi skillnad, når målen och kan skapa en modell avseende integration och sysselsättning för långtidsarbetslösa och personer med utländsk bakgrund.

Hand i hand

ReDo

Loppis, second hand, återbruk och folkbildning.

ReDo

Guide o Värdskap

Guide o Värdskap syftar till att berika den lokala turismen i Gästrikland genom ökande kunskaper inom guidning, värdskap, lokal kännedom, kultur och historia.​

Guide o Värdskap

Andra verksamheter och projekt

Smedsgården

Det är de två vänföreningarna Smedsgårdens Vänner och Sandvikens Vänner som tillsammans med ABF Gästrikebygden utgör det Bruksråd som ansvarar för verksamheten på plats.

Bruksmuseet Smedsgården har stängt för säsongen och öppnar igen i maj 2024.
Stort Tack till er alla som besökt oss.
Vi kan, i mån av tid, ta emot grupper för enskilda guidningar.
Max 10 pers/ visning.
Vill du veta mer eller boka guidning, hör av dig till ABF
026 – 27 09 15 eller mail: info.gastrikebygden@abf.se
Vi ses igen i maj – 2024.
ABF – Smedsgårdens vänner – Sandvikens vänner

Till Smedsgården på Facebook

Trivsamt

”Trivsamt” är ett Seniorcenter i centrala Sandviken där man kan delta i studiecirklar, gå på föreläsningar, få gratis hjälp med data och mobilanvändning… Eller bara komma på en fika! 🙂
Varmt välkommen!
Länk till filmklipp på Facebook

Fritidsgårdar

ABF Gästrikebygden har varit helt eller delvis ansvarig för 2 fritidsgårdar. Vårt mål är att ge social, kulturell och demokratisk träning genom vår verksamhet.

Vi lägger mycket stor vikt vid att ge besökarna möjlighet att utveckla sina personliga förutsättningar och sin självkänsla oavsett kön, nationalitet eller bakgrund. Vi får äran att möta ca 150 ungdomar i veckan på våra fritidsgårdar. Vi uppmärksammar särskilt behoven hos de socialt mest utsatta. Vi har arbetat fram en trygghetsplan som gäller på samtliga av våra gårdar och som varje år revideras och uppdateras.

Vi är också aktiva i nätverk och möten som rör ungdomsfrågor i kommunerna vi verkar i. Utöver våra egna fritidsgårdar samverkar vi med ett antal andra gårdar runt om i Gävle kommun. Genom dessa samarbeten får vi stor kunskap i hur verksamheten bedrivs i olika stadsdelar. Vi sätter stort värde i att ha nära kontakt med alla dessa olika föreningar som bedriver den viktiga ungdomsverksamheten.

Till Fritidsgården Ockelbo på Facebook
Till fritidsgården Österfärnebo på Facebook