Till sidans huvudinnehåll

Rockskolan / Villan

Rockskolan/Villan

Rockskolan är ett aktivitetshus beläget i Norrsundet några mil norr om Gävle, som drivs och ägs av ABF. Som namnet antyder ligger fokus på musik – men inte enbart rock. Sedan starten 1999 har Rockskolan erbjudit studiecirklar i sång, gitarr, bas, trummor och piano.  Vi erbjuder idag kurser i studioteknik, barnkör, digital musikproduktion och mycket annat. Förutom kursverksamheten har Rockskolan också två fullt utrustade replokaler, en egen inspelningsstudio samt Musikverstan, ett rum vigt åt musikskapande på dator. Det finns också en scen där ledare och kursdeltagare framträder vid olika evenemang.

Bland de populäraste inslagen i verksamheten är Rockskolans sommarläger. Under ett par veckor varje sommar kan barn och ungdomar komma till Rockskolan för att skriva låtar, repa och spela in, och få hjälp av kunniga ledare under hela processen.

Men Rockskolan vänder sig inte bara till de yngre – Alla är välkomna, oavsett ålder. Kursdeltagarnas åldersspann sträcker sig från barn i lågstadiet till pensionärer, och det är inte alls ovanligt att yngre och äldre spelar ihop i en salig blandning. På Rockskolan kan man tydligt se att musiken är både gräns- och åldersöverskridande.

Rockskolan på Facebook

Pop och rockkören

En gigantisk kör för seniorer som växer för vart år som går. Det började som en liten kör i samband med besök på kommunens sociala Träffpunkt i Bergby under ledning av volontärsamordnare. I dag har körmedlemmarnas antal överskridit 100 sångare, och det är ABFs Rockskola som står för kompet vid alla övningar och uppträdanden. Övningarna fördelas mellan Musikhuset och Rockskolan.

Träffarna är en gång i veckan på Fyren i Norrsundet.

 

Fyren på Facebook