Hoppa till huvudinnehåll

Kulturnatten på ABF Uppsala

Publicerad

ABF i Uppsala län slår upp portarna till studiehemmet i Uppsala och bjuder in till en heldag med intressanta aktiviteter! Besök någon av våra utställningar, prova på ett hantverk eller upplev en dansuppvisning – här finns något för både stora och små. Varmt välkommen till ABF, S:t Persgatan 22B i Uppsala på Kulturnatten den 9 september!

Kulturnatten på ABF Uppsala

PROGRAM

Konstinstallation: Lit de parade – Eva Högberg
Installationen "Lit de parade" är ett sorgearbete av konstnären Eva Högberg. Invigning kl. 13.00 följt av poesiläsning. Kl. 13.00–20.00.

Fotoutställning: Kvinna Liv Frihet – Yasseman Tourang
"Kvinna Liv Frihet" är en fotoutställning av fotografen Yasseman Tourang. Kl. 10.00–20.00.

Prova på origami
Origami är konsten att vika papper och här lär vi oss att vika enklare figurer, djur och blommor. Välkommen till ABF och testa på origami för nybörjare! Drop in kl. 10.00–13.00.

Prova på Keramik
Vi välkomnar dig att prova på de tre vanligaste skulpturteknikerna inom handbygd keramik: kavling, ringling och tummning. Du får möjlighet att dekorera din skapelse med engobe och vi klarglaserar den åt dig. Riktar sig till alla åldrar! Kl. 10.00–14.00. Start varje hel timme. Max 7 deltagare per timme. Pris: 80kr

Prova på sy-boro
Ordet ”sashiko” betyder bokstavligen ”litet-stygn” på japanska. Det används traditionellt för att laga och förstärka kläder, särskilt arbetskläder och textilier. Genom att lära oss om den japanska traditionen kan vi bruka den för att på ett uttrycksfullt och dekorativt sätt laga och lappa textilier för att öka dess hållbarhet. Välkommen att prova på boro-sömnad! Drop in kl. 13.00–18.00.

Prova på drejning
Vi välkomnar dig att prova på att dreja. Du kan få hjälp med centrering av leran. Vi vitglaserar ditt gods åt dig. Information om hämtning ges på plats. Kl. 15.00–18.00. Start varje hel timme. Max 5 deltagare per timme. Pris: 120kr

Sagoberättelse på spanska (för barn)
Sagoberättaren Claudia Montesino läser sagan "Jugando a la escondida". Sagan läses på spanska. För barn från 8 år. Kl. 11.00–11.45.

Sagoberättelse på spanska (för vuxna)
Sagoberättaren Claudia Montesino läser sagan ”Sembrando memoria” som handlar om platser, upplevelser och dagliga ögonblick som format samhället i Argentina. Sagan läses på spanska och riktas till vuxna deltagare. Kl. 14.00–16.00.

Afarisk kulturvisning
ABF i Uppsala län och Afarvänner i Sverige bjuder in till uppvisning av Afariska danser och dräkter. Kl. 13.00.

Ukrainsk kulturvisning
ABF i Uppsala län och Ukrainska kulturföreningen i uppsala län bjuder in till uppvisning av Ukrainska danser och dräkter. Kl. 15.00.