Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

ABF Norr innefattar alla 14 kommuner i Norrbottens län och är indelade i fyra områden.

Organisation ABF Norr

 

Områdenas indelning

Norra Lappland - KirunaGällivare,  JokkmokkPajala

Östra Norrbotten -  ÖvertorneåHaparandaÖverkalixKalix

Luleå-Boden - LuleåBoden

Piteå Älvdal - PiteåÄlvsbynArvidsjaurArjeplog

Vi stärker och utvecklar folkbildningen i Norrbotten utifrån Arbetarnas Bildningsförbunds idéprogram, grundvärderingar samt pedagogiska och metodiska förhållningssätt.

ABF Norr stödjer sektionerna och medlomsorganisationerna
Vi stödjer och skapar motivation hos våra sektioner och våra medlemsorganisationer till att stärka och utveckla det lokala demokratiarbetet. Vi breddar kulturintresset i samhället, ökar delaktigheten i kulturlivet samt främjar kulturupplevelser och eget skapande.

Sektionerna arrangerar lokalt studiecirklar i bland annat akvarellmålning, språk, data, jägarskola, dans, matlagning, körsång, hälsa, yoga, odling i hydrokultur med flera. Saknar du något? Hör av dig till oss.

Förutom våra studiecirklar har vi en stor asylverksamhet i Boden med nyanlända som främst får lära sig vårt svenska språk och även kunskap om hur vårt svenska samhälle fungerar.

Medlemsorganisationer och samarbetspartner
Förutom studiecirklar genomförs kulturevenemang i länet av våra olika medlemsorganisationer och samarbetspartner. ABF Norr stödjer även med styrelseutbildningar mm.

Ansökan om medlemskap i ABF Norr

  • Föreningen ska dela arbetarrörelsens värderingar och uppfylla § 1 och 2 i ABFs stadgar och säkerställa att ABFs grundläggande värderingar avspeglas i verksamheten.
  • Ett protokoll från ett styrelsemöte där det framkommer att man vill bli medlem.
  • Föreningens stadgar.

Stadgar, protokoll och denna ansökningsblankett skickas till respektive kontor på orten för lokalt medlemskap. Medlemsansökan hanteras vidare i ABF Norrs styrelsen.

Länk till ansökningblankett

Om ABF

Vill du göra din röst hörd!
Ring oss!