Till sidans huvudinnehåll

Arvfondsprojektet ”Vita Rosen”

Projektet tar avstamp i en oroande trend av ökad psykisk ohälsa bland barn och unga samt en kraftig ökning av diagnostiseringar av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Genom en treårig satsning strävar projektet efter att samordna och anpassa evidensbaserade metoder för att ge barn rätt stöd i rätt tid och öka deras sociala tillit och trygghet.

barn som har händerna i luften och är glad

”Vita Rosen” sätter barnets behov i centrum

Utvecklingsprojektet har sin utgångspunkt i rådande lagstiftning, nationella riktlinjer och evidensbaserad forskning. Med rätt stöd i rätt tid och med rätt profession/kompetens kan vi vända negativa spiraler och nå positiva resultat. Samverkan är helt avgörande om vi ska lyckas, för och tillsammans med barnen!

 

Läs hela projektbeskrivning

Senaste nytt

Pressmeddelande 2024.07.04

Nytt projekt i Norrbotten ska bryta trend av ökad psykisk ohälsa

ABF Norr har fått stöd med drygt 7,1 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet ”Vita Rosen”. Projektet ska stärka barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) eller liknande svårigheter i Norrbotten.

Läs mer

Projektteam och samverkansparter

Projektteamet består av en erfaren projektledare med bakgrund inom ledarskap och verksamhetsutveckling, en specialpedagog med expertis inom barn- och föräldrastöd, samt en samverkanspartner som erbjuder psykologisk expertis och beteendeförändring.

Läs mer
barn i skola

Är du redo att göra skillnad för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)?

Välkommen till ”Vita Rosen”, där vi öppnar dörrarna för samarbete med en av Norrbottens 14 kommuner.

Vi söker dig som delar vår passion och mod att utmana och förbättra för barnens skull. Oavsett om du är förälder, samarbetspartner eller medlem i vårt team, är du viktig för att skapa en ljusare framtid för dessa barn.

Kontakta oss

Finansierat av Allmänna arvsfonden

Arven som Allmänna arvsfonden förvaltar möjliggör att cirka 400 projekt i olika storlekar och över hela landet får ekonomiskt stöd varje år. Dessa projekt riktar sig till barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning. ABF Norr har fått stöd på drygt 7,1 miljoner kronor för projektet ”Vita Rosen”, som syftar till att stärka barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) eller liknande svårigheter i Norrbotten.

Läs mer om arvsfonden

Nyheter

23 april 2024

Kulturstipendium 2024

Vid ABF Norrs årsmöte på Sunderby Folkhögskola den 20 april hade vi gläd…