Till sidans huvudinnehåll

Välkommen till
ABF Norr

ABF Norr

innefattar alla 14 kommuner i Norrbottens län och är indelade i fyra områden.

Norra Lappland

Östra Norrbotten

Luleå-Boden

Piteå Älvdal

Vi stärker och utvecklar folkbildningen i Norrbotten utifrån Arbetarnas Bildningsförbunds idéprogram, grundvärderingar samt pedagogiska och metodiska förhållningssätt.14 kommuner i Norrbottens län och är indelade i fyra områden.

Områdenas indelning

Norra Lappland – Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Pajala
Östra Norrbotten – Övertorneå, Haparanda, Överkalix, Kalix
Luleå-Boden – Luleå, Boden
Piteå Älvdal – Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog

Här hittar du kontaktuppgifter till våra olika kontor!

Kontakt

Vi arbetar för att stärka och utveckla det lokala demokratiarbetet. Vi breddar kulturintresset i samhället, ökar delaktigheten i kulturlivet samt främjar kulturupplevelser och eget skapande.

Vi arrangerar studiecirklar i bland annat akvarellmålning, språk, data, jägarskola, dans, matlagning, körsång, hälsa, yoga, odling i hydrokultur med flera.

Förutom våra studiecirklar har vi en stor asylverksamhet i Boden med nyanlända som främst får lära sig vårt svenska språk och även kunskap om hur vårt svenska samhälle fungerar.

Medlemsorganisationer och samarbetspartner

Förutom studiecirklar genomförs kulturevenemang i länet av våra olika medlemsorganisationer och samarbetspartner. ABF Norr stödjer även med styrelseutbildningar mm.

Ansökan om medlemskap i ABF Norr

Föreningen ska dela arbetarrörelsens värderingar och uppfylla § 1 och 2 i ABFs stadgar och säkerställa att ABFs grundläggande värderingar avspeglas i verksamheten.

Ett protokoll från ett styrelsemöte där det framkommer att man vill bli medlem.

Stadgar, protokoll och denna ansökningsblankett skickas till respektive kontor på orten för lokalt medlemskap. Medlemsansökan hanteras vidare i ABF Norrs styrelsen.