Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Nordvästskåne

ABF är Sveriges största studieförbund. Vi finns i landets alla kommuner och erbjuder studiecirklar och kulturarrangemang.

ABF Nordvästskåne har verksamhet i 9 kommuner, Båstad, Bjuv, Höganäs, Klippan, Landskrona, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

 

Varje år deltar 750 000 personer i ABFs cirkel och kursverksamhet, nära 700 000 besöker våra föreläsningar och över 2 miljoner tar del av musik- och teaterverksamheten.

Var och en har sin egen relation till ABF och det är precis så det. ABF utgår från varje individs intressen och behov. Vi vill ge människor chansen att förverkliga sina drömmar, skapa och ta del av kultur och bilda sig en uppfattning om olika samhällsfrågor. Vi vill ge mest till dom som fått minst.

Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera och öva sig på något tillsammans. Studiecirkeln kan handla om nästan vad som helst, man kan t ex studera engelska, diskutera miljöfrågor, lära sig spela gitarr eller göra film.

Inom ABF finns 32 000 cirkelledare. En del är anställda och leder flera cirklar varje år, medan är cirkelledare på sin fritid inom någon av ABFs medlems- och samarbetsorganisationer eller i en cirkel de startat på eget initiativ. Den gemensamma drivkraften är att de brinner för sitt ämne och för folkbildningens idé.

ABF består av 59 medlemsorganisationer och 54 samarbetsorganisationer med samarbetsavtal. ABF är partipolitiskt obundet, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna, LO och Konsumentcooperationen.