Hoppa till huvudinnehåll

Pandemin och verksamheten

Publicerad

Information från ABF Sörmland

Pandemin och verksamheten

Den studieverksamhet vi hoppas starta upp så snart som möjligt under 2021 är fortsatt kraftigt påverkad av pandemin och de restriktioner och lagar som gäller med anledning av den. Vi har därför fortsatt stängt i våra lokaler utom för bokade besök som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning. Personalen arbetar hemifrån och nås via telefon och e-post.

Här kan du nå oss i personalen!

Vi kan i dag inte bedöma när vi kan starta upp fysisk verksamhet igen, utan får avvakta ansvariga myndigheters bedömning av när det är smittsäkert att göra det. Under tiden erbjuder vi olika former av digital verksamhet, både i form av studiecirklar, föreläsningar och andra arrangemang som kan genomföras utan risk för smittspridning.

Det är många som längtar efter att kunna träffas fysiskt och ha en ”normal” verksamhet igen, men vi måste gemensamt ta vårt ansvar för att begränsa skadeverkningarna av pandemin. Vi återkommer med nya besked om vår verksamhet så fort sådana föreligger.

Tills vidare får vi ses digitalt och göra det
bästa av situationen!

 

 

För ABFs del är det viktigt att vi tar ansvar för att förhindra att smittan sprids inom vår verksamhet - utan att bidra till att sprida mer oro. I samband med oro och rädsla kan vi människor ha en förmåga att bli okritiska till det vi läser och hör från andra, därför påminner vi om att använda ett källkritiskt förhållningssätt.

 

Vi är övertygade om att folkbildningen har en viktig roll att spela i dessa tider och att vi klarar krisen bäst tillsammans. Vi ställer inte in – vi ställer om!