Hoppa till huvudinnehåll

Data, IT, teknik

I avdelningen finns tillgång till 7 datastudios med 8-13 datorer och vi har möjlighet att erbjuda cirklar i alla våra kommuner och kan vid behov även komma ut till mindre orter eller direkt på en arbetsplats. Alla datorer är utrustade med MS Windows 10 och MS Office 2010.

Våra grundcirklar är:
Digidel – 15 studietimmar för dig som är helt ny i den digitala världen och vill se och prova på vad Internet erbjuder. Vi provar bland annat tidningar, tv, ekonomi och sociala medier.
Våga fråga – Grundcirkel där vi lär oss grunderna i MS Windows 10 och Internet. Inga förkunskaper krävs. 27 studietimmar.
Skriv snyggt, rätt och lätt! – Under denna cirkel tittar vi på e-post och att skriva i MS Word, infoga bilder osv. Baskunskaper i Windows krävs. 27 studietimmar.
Räkna rätt och slätt! – Här tittar vi på hur kalkylprogrammet Excel fungerar, hur man kan få koll på sin hushållsekonomi, räkna ut lånekostnader osv. 27 studietimmar.

Utifrån intresseanmälningar och vad som är aktuellt för tillfället ordnar vi också cirklar i bildhantering, digitalfoto, mobiler och plattor. I en del cirklar tar deltagarna med sina egna prylar och så lär och testar vi tillsammans.
Är ni en grupp (6-10 personer) som önskar något särskilt, kontakta mig så ordnar vi något