Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Ett stenkast från Södertälje centralstation ligger JAM dansstudio. En plats där glädjen och gemenskapen formas genom dans och rörelse.

Vi har två fina danssalar på ca 83 samt 87 kvadratmeter. Omklädningsrum finns för tjejer med tre duschar och för killar med två duschar. Det finns också en handikappanpassad toalett.
Vi har även ett litet cafe där man kan köpa kaffe, te, dryck, frukt, mellis, godis mm. Hos oss dansar både stora och små.

Här blir de glada, lugna och trygga, inte bara av själva dansen utan av att ha någonstans att mötas och umgås.
I vår verksamhet kommer eleverna i första hand, det är viktigt att lyssna på vad de har att säga. Ofta har de historier att berätta för oss danslärare. Ibland kommer de hit o pluggar eller bara träffar kompisarna, även föräldrarna kommer hit och fikar och ser hur deras barn utvecklas.

Visionen och syftet från starten var att utveckla intresset för dans och kultur hos barn och ungdomar i Södertälje, och på så vis lyfta dansen som kulturform i Södertälje.
För oss är det viktigt att barn och ungdomar i Södertälje ges bra villkor under sin uppväxt och har goda utvecklingsmöjligheter.
Barn- och ungdomstiden är en viktig period i livet och det är framförallt då man är som mest lättpåverkad. 
Vi på JAM dansstudio ser ungdomars kunskaper, erfarenheter och värderingar som en värdefull resurs för kommunens utveckling. Vi vill att unga ska vara delaktiga och själva kunna påverka sina liv och sin kommun.
Det är viktigt att barn redan i tidig ålder får lära sig om respekt för varandra, disciplin och framförallt skapa sig ett bra självförtroende. Vi tror att vi med hjälp av dansen kan förmedla detta och att vi på ett sätt kan vara en bra förebild för eleverna och visa att det går att följa och leva sina livsdrömmar!


Att utvecklas och växa är grundläggande för hela ABF:s verksamhet. Därför arbetar vi på JAM dansstudio med att stärka deltagarnas självkänsla, skaparlust och samarbetsförmåga. Över 700 danssugna barn och ungdomar har nu hittat till JAM, och verksamheten ökar hela tiden. 

Olika dansstilar kommer att fylla danslokalerna under veckans alla dagar. ABF Södertälje-Nykvarn utvecklar dessutom det påbörjade samarbetet med skolor, där vi erbjuder kvalificerade lärare samt väl utrustade danslokaler.

Vi fortsätter med de populära danslinjer, där eleverna dansar 4-5 gånger i veckan under ett år för att vidareutveckla dansstudierna på en högre nivå.

Det kommer även att finnas utrymme för aktiviteter på dagtid för till exempel funktionshindrade och andra, eftersom lokalerna är väl anpassade även för dessa grupper.

JAM dansstudio har nu expanderat och finns även i ABF huset Nedre Torekällgatan 7 i Södertälje.