Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Södertörn

ABF Södertörn är lokalavdelning för Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) i Haninge, Tyresö och Nynäshamn. Vi är ett studieförbund och en mötesplats som med engagemang för folkbildning, kultur och demokrati skapar gemenskap, delaktighet och solidaritet.

Hos oss kan du ta del av föreläsningar och kulturarrangemang samt delta i studiecirklar och kurser inom en mängd ämnen. Lokala föreningar med medlems- eller samarbetsavtal kan få stöd av ABF i deras folkbildningsmässiga studie- och kulturaktiviteter. Vi ger också ett stöd till vad vi kallar ”fria grupper”, dvs. individer som i grupp ägnar sig åt folkbildning, studiecirklar eller kulturaktiviteter utan att vara en förening. 

Läs mer under länkarna nedan och välkommen att vara en del av folkbildningen i Haninge, Tyresö och Nynäshamn tillsammans med oss!

Det här kan du göra hos ABF Södertörn

Organisation

ABF Södertörn leds av en avdelningsstyrelse som väljs av våra medlemsorganisationer på årsmötet. Avdelningen har för närvarande nio tillsvidareanställda medarbetare. Utöver dem anlitas cirka 250 cirkelledare och kulturarbetare inom vår verksamhet. 

Läs mer: 

Om ABF – Sveriges ledande studieförbund

ABF erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. ABF är partipolitiskt obundet men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. 

Läs mer: ABFs idéprogram ”Gör en annan värld möjlig!”

Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på något tillsammans med andra. Till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor eller lära dig ett konsthantverk. Med verksamhet i hela landet, 50-talet medlemsorganisationer, 70-talet organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 tusen deltagare årligen är ABF Sveriges ledande studieförbund.

Läs mer: Om ABF