Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Södertörn

ABF Södertörns verksamhet syftar till att göra det möjligt för alla människor i Haninge, Tyresö och Nynäshamn att delta aktivt i samhället och samhällsutvecklingen samt att bidra till deras personliga utveckling.

Vi arbetar ständigt med att öka och förbättra utbudet av studiecirklar, kurser och föreläsningar såväl som att stärka föreningslivet och skapa en levande kultur i våra tre kommuner. Kontakta oss gärna om du har idéer eller önskemål gällande ämnen till studieprogram eller föreläsningsverksamhet!

Organisation

ABF Södertörn leds av en avdelningsstyrelse som är föreslagna från sina medlemsorganisationer och valda på ABF Södertörns årsmöte. Varje kommun som ingår i avdelningen har ett verksamhetsråd bestående av representanter från medlemsorganisationer och samverkansparter. Verksamhetsrådens främsta roll är att delta, och representera ABF, i utåtriktad verksamhet och bidra till ett ökat lokalt samarbete. Utöver avdelningens tillsvidareanställda personal anlitas cirka 300 cirkelledare och kulturarbetare. 

För information om avdelningens personal och våra lokalexpeditioner, se här.

Om ABF - Sveriges ledande studieförbund

ABF är Sveriges största och ledande studieförbund med verksamhet i hela landet. Varje år deltar 750 000 personer i ABFs cirkel- och kursverksamhet, nära 700 000 besöker våra föreläsningar och över två miljoner tar del av musik- och teaterverksamheten. Under 2013 genomfördes över 8000 studietimmar per dag.

Du kan läsa mer om ABF här.