Till sidans huvudinnehåll

Ny lokal, nya möjligheter – nu flyttar ABF in på Konstpoolen

I april flyttar ABF Södertörn in i nyrenoverade, större och mer tillgängliga lokaler för studier, möten och kultur på Konstpoolen i Nynäshamn. Invigning och öppet hus blir lördagen den 20 april.

Publicerad 2024-03-25

I april flyttar ABF Södertörn in i nyrenoverade, större och mer tillgängliga lokaler för studier, möten och kultur på Konstpoolen i Nynäshamn. Invigning och öppet hus blir lördagen den 20 april.

Alla aktiviteter, inklusive studiecirklar och möten finns nu tillgängliga en trappa ner på Vikingavägen 39. Även ABF Södertörns lokalexpedition i Nynäshamn har i samband med detta flyttat in i de nya lokalerna. Hösten 2024 kommer även en musikstudio och replokaler att stå färdiga.

Se lokalen på karta

Mia Bergbacken, tillförordnad ombudsman på ABF Södertörn, är entusiastisk inför flytten:

”Vi har längtat efter detta och ser fram emot att äntligen kunna erbjuda tillgängliga och mer funktionella lokaler för våra cirkelledare, deltagare och föreningar i Nynäshamn. Trots det skakiga ekonomiska läget för studieförbunden och folkbildningen i Sverige är detta en satsning som vi är glada att kunna göra. Folkbildning och mötesplatser behövs i vårt samhälle, kanske nu mer än någonsin, och vi på ABF är stolta att kunna bidra med bättre möjligheter i Nynäshamn där vi har funnits i nära 100 år. Jag ser fram emot att möta så många som möjligt på invigningen den 20 april!”

Invigning och öppet hus 20 april

Lördagen den 20 april klockan 11 bjuder ABF in till invigning med öppet hus och olika aktiviteter, med möjlighet för alla intresserade att komma och besöka lokalerna.

Program

Kl. 11.00 – Invigningsceremoni med tal och körsång på trappan med ABF-kören Babords Halsar

Kl. 12.00–14.00 – Öppet hus en trappa ner i ABFs nya studielokaler

Välkommen att ta del av prova på-aktiviteter, besök ett släktforskarcafé med Nynäshamns släktforskarförening, testa gitarr och spanska, se film, hitta ny läsning vid bokbordet och få information om kommande aktiviteter hos ABF Södertörn i Nynäshamn.

Samtidigt i huset – Konstpoolens entréplan

Kl. 12.00–15.00 – Vernissage i konsthallen
Utställning: Gunilla Tuvin, Abstraktioner och konkretiseringar.

Kl. 10.00–13.00 – Öppen ateljé: Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna. Under tre timmar har du tillgång till både material och vägledning av en professionell konstnär (350 kr).

Mer information

För press- och verksamhetsfrågor, kontakta: Mia Bergbacken t.f. ombudsman, ABF Södertörn mia.bergbacken@abf.se.

För mer information om visning av lokalerna samt bokning, kontakta ABF Södertörn på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30. Bokningsinformation för föreningar och grupper finns även här.

Om ABF Södertörn

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges största studieförbund som erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang i Sveriges alla kommuner. ABF Södertörn är lokalavdelningen i Haninge, Tyresö och Nynäshamn. ABF ger människor tillgång till kunskap, bildning och kulturella aktiviteter utanför det formella utbildningssystemet. Vi är en del av arbetarrörelsen och består av en mångfald av stora och små organisationer. Tillsammans står vi upp för allas lika värde, ett starkt demokratiskt samhälle och allas rätt till lärande. Läs mer under Om oss.

Om Konstpoolen

Konstpoolen på Vikingavägen 39 är en mötesplats för konst, kultur och bildning som är inhyst i det gamla badhuset i Nynäshamn, med anor från 1940-talet. I huset arrangeras sedan 2011 utställningar, kulturevenemang och kurser inom bland annat måleri, konsthantverk, sång och musik. Här finns också en butik och webshop för konstnärsmaterial. Läs mer på www.konstpoolen.se.

Dela artikeln