Till sidans huvudinnehåll

Uttalande mot regeringens nedskärningar

I samband med ABF Södertörns halvårsmöte den 29 november 2023 antogs ett uttalande från ABF Södertörns styrelse och medlemsorganisationer där man kräver ett stopp för regeringens aviserade nedskärningar i stödet till studieförbunden.

Publicerad 2023-11-30

”Folkbildningen har lagt grunden till vår demokrati och är något av det finaste vi har. Vi kräver ett stopp för regeringens nedskärningar av studieförbunden!”

Under rubriken Regeringens nedskärningar är ett dråpslag för ABF och övriga studieförbund pekar man på hur folkbildningen är en demokratisk hörnsten i Sverige och är civilsamhällets motor, och att vi genom de kraftiga nedskärningarna nu står inför en oviss framtid.

”Studieförbunden har historiskt spelat en avgörande roll för att ge medborgarna möjlighet till utbildning, fortbildning och omskolning.

Studieförbunden är livsnerven för demokratin och betyder oerhört mycket för Sverige som land och för oändligt många människors rätt till bildning genom hela livet.

Folkbildningen har lagt grunden till vår demokrati och är något av det finaste vi har. Vi kräver ett stopp för regeringens nedskärningar av studieförbunden!”

Läs hela uttalandet här

Dela artikeln