Till sidans huvudinnehåll

Lediga tjänster

Att arbeta på ABF innebär att du gör en annan värld möjlig. Vi vill genom jämlikhet, solidaritet och demokrati erbjuda en fri och frivillig bildningsverksamhet.

Delprojektledare till Norduppland i höst!

Vill du arbeta kreativt och folkbildande med trygga mötesplatser i Tierp, Östhammar och Älvkarleby i höst? Välkommen med din ansökan.

ABF i Uppsala län har fått medel från Socialstyrelsen, Regionen och Tierps kommun för att arbeta med trygga mötesplatser för bl.a. unga HBTQAI+personer 13–25 år i norduppland (Tierp, Östhammar och Älvkarleby). Syftet med projektet är att skapa trygga möten och ge utrymme till nya målgrupper på platser där de kanske inte vanligtvis vistas – och introducera dem till ABF och folkbildningen. Projektet utgår från ett folkbildningsperspektiv där deltagarnas kunskap och behov står i fokus för innehåll och pedagogik. Verksamheten kommer utformas efter cirkelledares och deltagares kunskaper och önskemål men utgår generellt från kreativt skapande – t.ex. musik, skrivande, tecknande, keramik, målning, mm. Ett delmål är att projektet på sikt integreras i ABFs ordinarie folkbildningsverksamhet och hos våra samverkansparter.

Om tjänsten: Tjänsten är en visstidsanställning om 50% i sex månader, önskvärt startdatum 1 september. Du samordnar och planerar verksamheten tillsammans med projektledare, andra cirkelledare och deltagare; planerar evenemang, workshops och studiecirklar, sköter det praktiska kring fika och öppettider, kontakt med kommuner och övriga samverkansparter. Arbete kväll och helg kan bli aktuellt. Arbetsplats: Fritidsgårdar och kulturhus i Norduppland med säte i Tierp, Östhammar och Älvkarleby. Även kansliet i Uppsala blir aktuellt.

Din profil: Du har erfarenhet av pedagogik, gärna inom folkbildningen, och av arbete med målgruppen unga HBTQAI+personer. Du besitter intresse av, och kunskap i, ett eller flera ämnen kring skapande. Du är intresserad av att lära dig mer om folkbildningspedagogiken och tar dig utrymme att vid tillfälle gå en av våra cirkelledarutbildningar. Du är flexibel med arbetsort och är beredd att resa för att hålla verksamhet och delta på planeringsmöten. Du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar och vårt idéprograms samhällssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2024-08-01
Tillträdesdag: Tillträde enligt överenskommelse
Ansökan med cv och personligt brev till: andrea.hillgren@abf.se