Gå till innehåll

kurser och studiecirklar

Data, IT, mobil 350 kr

Data för mogna kvinnor

Har du hört om Dagny Karlsson som började blogga vid 99 års ålder? Ingenting är omöjligt! Nu startar ABFs datacirkel för mogna kvinnor i Åtvidaberg. Anmäl dig du också!

nytt från abf

Se alla nyheter

Data, IT, mobil 350 kr

Data för mogna kvinnor

Har du hört om Dagny Karlsson som började blogga vid 99 års ålder? Ingenting är omöjligt! Nu startar ABFs datacirkel för mogna kvinnor i Åtvidaberg. Anmäl dig du också!

Nyhet

Höstens utbildningar

Konflikthantering, mötesteknik och ordförandeutbildning? Nu är ABFs höstprogram färdigt, för dig som är cirkelledare eller förtroendevald!

Nyhet

Är du ute och cyklar?

Just nu söker ABF volontärer som vill lära ut cykling! Efterfrågan är stor bland nyanlända som längtar efter att lära sig ta sig fram med cykel. Kan du tänka dig att hjälpa till? Kontakta ABF!

Nyhet

ABF storsatsar på nya föreningar

Genom att stärka, bilda och utveckla lokala föreningar blir ABF en fortsatt demokratibärare. Med den motiveringen får nu ABF Östergötland pengar från Integrationsfonden för sitt arbete med nya f...

Nyhet

Välkommen hit!

Vad betyder asylrätten? Hur stort problem kan det bli med kulturkrockar? Klarar Sverige att ta emot så många invandrare? Hur fungerar det egentligen när ensamkommande barn kommer hit? Alla dessa...

Nyhet

Vill du bli volontär?

Brinner du för mångfald och integration? Vill du möta nya människor och hjälpa dem in i det svenska samhället? Just nu är det många asylsökande och nyanlända som vill gå ABFs cirklar i bland ann...

Vill du starta studiecirkel?

ESF_KW_180x115

En studiecirkel är en grupp av människor som träffas för att lära sig någonting tillsammans. Det viktiga är inte vad du lär dig, men att du utvecklas och stärks som person - och som samhällsmedborgare. Din lokala ABF-kontakt berättar mer!

ABFs vanligaste blanketter

Anmälan studiecirkel -> Studiecirkeln är en grupp människor som träffas flera gånger för att lära sig någonting.
Arbetsplan -> Arbetet i studiecirkeln dokumenteras i en arbetsplan.
Anmälan kulturprogram -> Ett kulturprogram är ett framträdande inför publik, till exempel en föreläsning, en konsert eller en filmvisning.
Anmälan förening -> Dessa uppgifter behöver ABF när ett nytt samarbete inleds.

Vad är ABF?

ABF är ett studieförbund med uppdrag att stärka demokratin, egenmakten och främja kulturen i samhället. ABF är en föreningarnas förening, som styrs av föreningar inom arbetarrörelsen.

ABFs Kulturbank

Genom Kulturbanken kan du hitta och boka ABFs mest uppskattade kulturutövare.