Hoppa till huvudinnehåll

Japansk papperskonst/Origami

Origami-konsten att vika ett papper. Med hjälp av fyrkantiga papper kan vi vika platta eller tredimensionella figurer utan att använda lim eller tejp.

Det går att skapa kuvert, bollar, askar, blomkrukor, påsar, blommor och mycket, mycket mera.

I en studiecirkel hos ABF ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet i cirkeln. Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tio deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Du behöver inte har några förkunskaper i origami, du som har testat på origami tidigare är givetvis välkommen att komma för att utveckla dina tekniker ytterligare.

Kursmaterial

Kostnad för eventuellt kurslitteratur tillkommer. Arbetsmaterial är fyrkantiga papper som ledaren har med sig till sammankomsterna men vi rekommenderar gärna att du har egna för att kunna repetera och öva mellan träffarna.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
219389
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
7
Plats
ABF Wallingatan 15
Wallingatan 15 78434 BORLÄNGE
Pris
320 kr
Cirkelledare
Kim Alvelius
Anmäl dig