Hoppa till huvudinnehåll

Tyska nybörjare

Upplev glädjen över att kunna och våga prata under semestern, förstå mer av tv-programmen och navigera i olika datorprogram. Med ABF Borlänge:s studiecirkel i tyska ökar du dina språkkunskaper.

Kanske är du helt nybörjare, eller så är det längesen du läste tyska och behöver fräscha upp ditt ordförråd. Vi lär oss praktiska vardagsord, vanliga meningar och fraser. Tillsammans lär vi oss att förstå och prata tyska!

Du är en del av en liten grupp - ni är sällan fler än tolv deltagare. Vi använder studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Ta chansen att göra din värld större. Hos ABF har du möjlighet att påverka både studietakt och innehåll i studiecirkeln.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

I den här cirkeln får du lära dig vanligt förekommande ord, meningar och fraser. Vi går igenom bokstavering, hur man räknar och hur man berättar vad klockan är. Vi övar på uttal, stavning och grundläggande grammatik.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som vill lära dig från grunden.

Kursmaterial

Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer senare.

Bra att veta

  • ABFs integritetspolicy läs mer på ABFs hemsida
  • Planerad kursstart för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
231871
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
12
Plats
ABF Wallingatan 15
Wallingatan 15 78434 BORLÄNGE
Pris
770 kr
Anmäl dig